Devojki denes stop inekcija, vo ponedelnik punkcija. Dali imate nekoj sovet? Iso sport sokot koga i zosto se piese?
Sovet! Mozok na pasenje. Strogo lezi prvite 2-3 dena posle setkaj, nemoj da se ulezis. Jadi isklucivo proteinska hrana, mnogu zelencuk I ovosje. Ako mislis da ima nekoj poseben sovet NE pravi se sto I prethodno samo bez fizicka aktivnost. Srekno
Srekjno mila, Jas Iso sport ne piev, a imase indikacija za hiper pred transfer, ama posle punkcija mi stavija infuzija (albumin mislam bese, i mislam deka toa e za da ne se pojavi hipestimulacija) i ne dobiv hiper. Posle transfer strogo lezenje 2-3 dena, i obavezno po dve belki vareni pred sekoj obrok (toa ke ti go kaze doktorkata), ovosje i zelencuk
По трансверот гледај да не ти студи во нозете,задолжително чорапчиња да си има нормална циркулација. Исоспорт пиев и многу ми помогна да недојдам до состојба на хипер. Движисе после третиот ден да не дојде до опстипација...то Среќноооо
Jas namesto pregnil ovoj pat primiv superfact da ne dobijam hiperstimulacija.Oti so pregnil sekogas dobivav
Jas pak celo vreme primav superfakt, do poslednata amp puregon. Na kraj pregnil kako stop inekcija primiv.
Ako ti e za dokumenti za vo fond, ke go trgnis na strana toj gazdata na privatna labaratorija i ke go zamolis da ti dade naod kade dvajcata ste negativni, i ke mu kazis zosto ti e. Mene mi izdadoa i jas so tie dokumenti dobiv vaucer. A za kolito... isto i tuka, ti zemi si dokument kade ke pisuva deka se e ok, pusti gi komplet dokumentite, a vo meguvreme zemaj si terapija za da se iscistis. Dodeka da go dobies vaucerot, ke zavrsis so terapijata, i ne toj nacin nema da gubis vreme.
Da, 1 mesec pred transfer se pravelo. Ne me drzi za zbor, no okolu 5 000den ke me kostalo rekoa na pultot. Sega zavisi i toa dali ke se pravi na cel zid od matkata ili na del, i dali e vo ambulantski uslovi ili so celosna anestezija ima varijacii vo cenata.
Aj da ve prasam dali moze dokumentite sto se sobiraat za preku fond dali moze da se pratat preku posta?
Toa sto mora, mora, daj boze ti da si dojdes do bebence, pa gajle ti e dali vujnati prva ke doznae ili ne. Mora da otidete licno so soprugot, se potpolnuvaat formulari i preku licna karta se potvrduva identitetot.
Jas ne gi nosev maz mi sam bese....neli tamu stavame kopii od licni karti i vencanica sto ve maltretiraat i licno da odite....znaci ovaa nasava administracija e kaj kogo ke naletas
podravka ako nesakas da te doznaat,imas opcija da ides u sk direktno vo fondot,tamu ke ti udrat pecat i zavrsena rabota
Mene preku fondot mi dadoa 2 sisenca ,i od ednoto mi ostana no neznam kolku moze da stoi otvoreno eve go stoi u frizider.