Dr mitov sega imase objaveno na fb za vitamin d pa mozes da procitas se sto te interesira za nego istoto go kazuva sto I jas
Da mi trebaat. Ne gi razbiram bas tehnickite raboti na forumot. 076789553 Aneta, кажете ми како да ве контактирам
Zdravo devojki, pak jas za histeroskopija. Me interesira nekoja od vas sto ima praveno histeroskopija zaedno so biopsija na endometrium, pred ivf transfer. Ste imale uspesen transfer i bremenost posle toa. I dokolku imalo problemi sto e otkrieno i sto ponatamu. Ako prethodno medicinski se e vo red. Dokolku ima nekoja ako ne e problem da mi pisete podetalno so kako.uste toa ispituvanje mi ostana posle 2 neuspesni transferi na blastocista, najverojatno nema implantacija kaj mene. Fala i ubav praznicen den
Jas napraviv histeroskopija so pricina da napravime skretching za da se zgolemat sansite za implantacija, pa taka uspat mi najdoa septum shto nitu na eho nitu na hsg se gleda a bilo golem problem. Izmacuvanje e znam no da bi go imala sega ovaj pamet uste pred da pocnam postapka bi napravila histeroskopija.
Napraviv 1 mesec pauza pa napraviv transfer. Uopste ne e bolno samo mi bese stresno deka imam strav od anestezija. Okolu 20 min e celata postapka, posle toa lezis 1h i te pustaat doma Kako nisto da ne bilo. Se preporacuva transfer posle takov zafat demek ima po golemi sansi.
Taka e i nasiot dogovor so dr. Histeroskopija pa odma transfer imam uste 1 zamrznat blastocista. Ti otkrija neso na histeroskopija,kaj pravese.
Јас правев. На биопсија се откри зголемен процент на нк клетки па на следниот трансфер примав интралипидна инфузија. Скокнав еден циклус па следниот имав успешен трансфер од кој имам две близначиња, исто од последната бластоциста. Претходно имав два неуспешни трансфери без имплантација. Се надевам дека и кај тебе ќе биде успешно.
Да Прво ехо ми беше кај матичната и кога ми рече близначка бременост скокнав од столот После за срце идам кај Лазаревски он гледа еден ембрион со срце, ми вика честики и вади сондата. Викам докторе само едно ли е? Вика па еден вративме и му кажав дека сум била кај матичен дека видела две гестациски кеси и го најде и другото Цел живот пекав за близнаци и ете ми чудо
I ja sum kaj lazarevski, i sea se dogovorivme prvo histeroskopija pa transfer. Lele daj boze i kaj mene uspesno ko kaj tebe. A istoto mi go predlozi da vidi dali imam nk kletki, ili so i da e, ama rece za se se naoga resenie.
Здраво, имам конкретно прашање во врска со hcg. Трансфер на една бластоциста правев на 31.01. После две недели добив позитивен резултат, вредност 330. Три дена покасно вредноста порасна на 892, па после три дена 2635... Последна проверка очекував повторно да се дуплира вредноста, но наместо тоа од 2635 за три дена порасна на 3424. Дали некоја има вакво искуство, односно hcg да расте, ама да не се дуплира? Сега сум шеста недела и два дена. Задутре сум на контрола, а до тогаш ќе полудам. Поздрав.
Da septum od 4cm, Dimitrov mi pravese histeroskopija a so nego i uspesen transfer pa ako se mislis za doktor od srce ti go preporacuvam.
Mozes I utre da odes na eho veke bi trebalo da se vide a zasto tolku beta si proveruvala aj dva tri pati e ok megutoa 4 pati. neli e mnogu posebno koga se duplira pravilno a inace jas 3 pati proveruvav ama oti vtoriot pat mi go zgresija rez zatoa proveruvav 3 pati