Упат за Д витамин од специјалист интернист само, за Клиничка биохемија. До термин за интернист тешко се доаѓа, да следиш на Мој термин.
Со месеци немаат реагенс за витамин Д на биохемија. Некоја да не знае каде на друго место со упат може да се испита? На приватно е скапо. Париве на дрво да растеа, ќе се потрошеа.
Супер. Таму па е уште потешко и од интернист да закажеш. А со приоритетен се чека 100 саата. За 1 минута упат да ти дадат. Фантастично.
Jas na svoja raka go proveriv,vo laboratorija.mi rekoa deka odi na privatno,deka nemozi so upat od maticen. Jas go plativ 700 den.
Drugarka mi go piese isto za podobrouvanje na plodnosta, I go kombinirase so K2. Ako go imas vo dovolna kolicina nemora da se pija.
Не сум знаела дека е тешко. Мене гинеколог ми закажа со шифра за женска неплодност и оттогаш редовни контроли ми прават таму на сè, самиот ендокринолог ми закажува термини.
Супер е така. Дека одиш на редовни контроли и тоа ептен ти заштедува време и нервози. Не сум знаела дека и таму има. Супер. Откаде земаш упат?
. На почетокот на моето ивф патување Др прво ми испита амх и вит д, значи е битен многу. Не се сеќавам дали тој ми има речено или имам читано на темава дека 30 барем да е треба. Мене ми беше 19 и долго време пиев капки ама сега имам се баталено, добро ме потсетивте да почнам пак да пијам
Не губи надеж. Без никакави проблеми сме.12 години после брак си,после неколку ивф си имаме ќеркичка од 2 год.Патот беше тежок,многу разочарувања,мн солзи,мн тага,мн.тажни погледи во паркови со дечиња,мн.пропуштени присуства на мекици,детски родендени,поради некое безвеза чувство што немам бебе,како други да ми беа криви. Но еден убав сончев ден се склопија коцките благодарение на Бога и др.Петановски и сега уживаме во животот . Така да,нема откажување,не успеал само тој што се откажал. Те гушкам.
Може ли поради високи димери (1800) уште на почеток од бременоста ИВФ да биде неуспешно и покрај тој што се боцкам со клексан и пијам аспирин? Мислам дека ми се качија од хормоните што ги примав за стимулација и еве не ми се спуштаат воопшто.
Пред две недели испитував вит д на клиничка биохемија.Сега имаат.Пред некое време немаа, но сега имаат реагенси.Пробајте повторно со упат.