Девојки има ли шанси да почнам процес а немам уште ваучер.Сакам да правам трансвер наредна недела треба да добијам,да го почнам процесот па ако до трансверот го добијам ваучерот да го однесам ако не е да си платам приватно.Во систина ќе правам.Има ли некој слично искуство.
Од општ матичен или матичен гинеколог, и двете можат па мене како ми е позгодно на таа др и се јавувам.
Јас цела бременост истерав со миом, и тоа пред трансвер никој не го виде. Кога бев за потврда на бременост ми го открија, така да мислам не е ни страшно да се има
И јас прашував во Систина за иста ситуација, но не почнуваат процес без добиен ваучер заради контроли/инспекции што може да имаат.
Da vitamin d jas go ispituvav na klinikata za endokrinologija a sega go ispituvam vo lab vo mojot grad so upat od ortoped i da endometriumot vo golem del sodrze vitamin d i vlijae na implantacijata oti on e hormon ne e vitamin taka mi imaat na mene kazano dr za uspesno ivf najdobro bilo da e nad 40 a dozata na mene mi ja odreduva mojot endokrinolog
Zdravo, istovo mi se sluci minatiot mesec. Na punkcija na priroden ciklus mi bea izvadeni 3 jk, od koi 2 se oplodija no za zal embrionite nemaa pravilna delba na kletkite. Embriologot i doktorot me sovetuvaa da ne gi vrakame nazad bidejki se so mnogu slab kvalitet. Ti posakuvam uspeh so poinakov epilog od mojot
Ивановски ми препорача да испитам, инаку упат за државно може интернист да ти даде. Мојот гинеколог рече не можел да ми даде (???) Мене мака ми беше да чекам од врата до врата и си платив. Важен е за резервите и последно читав играл улога и во имплантацијата ама не беше од некој релевантен извор. Се актуелизираше неговата важност за репродуктивното здравје последниве години па не е лошо да си провериш.
Тогаш замена, функцијата ти е важна, не генериката. Не се секирај докторите знаат дека го нема. Јас Преднол пијам. Тоа имаше тука.
Инаку денеска правев тест преку урина, да не се маткам по лаб. Добив негативен рез. Тоа е, повеќе среќа наредниот пат. Утре ке направам бета пак, 16ти ден од трансферот. Да не се боцкам барем за џабе.
Подршка за тебе.Го знам тоа чуство кога ќе вложиш многу емоционално и финансиски,а резултат никаков. Исто за време на трансфер добив настинка,па поради тоа си имам чуство на вина.А може не е поради тоа неупешниот трансфер.Провери си бета утре.Јас имав до сега два неуспешни трансфера со замрзнати ембриони,собирам сила за понатаму.Ти посакувам успех во иднина.
Само храбро и без откажување. Јас сега се спремам за трето инвитро кај Ивановски, претходните две ми беа неуспешни.
Здраво. Дали знаете колку е скречинг во систина? И како оди таа постапка,дали е болно? Јас имам 2 неуспешни IFV, сега докторот ми препорача дкречинг на ендометриум. Позз