Има ли уште некоја што брои денови од трансфер како мене , 8 ми ден ми е денес од трансфер симптоми никакви ама бев многу нестрплива и направив два теста на 7 ми ден и ми покажа бледа линија и на двата теста цела сум за никаде а и на се си плачам овие денови , знам дека е рано да се радувам се уште и затоа сум само збунета сега незнам што да мислам
Веројатно од хормоните ти е и мислам дека ти е рано за тест сега, нека кажат поискусни, ќе треба да си почекаш. Тоа е, мисли позитивно, не се оптеретувај ❤️
И јас се водам со идипатски, но освен потребното за ваучер докторот ми побара витамин Д и АМХ. Генетски панел за тромбофилии (за мутации) испитав на своја рака, му го приложив пред да почнеме зошто испадна дека имам мутации на одредени гени и после пункција ми даде терапија и клексани. Мислам дека е добро да ги имаш и овие испитувања.
Зависи кога си ја примила стоп инекцијата, зошто и таа содржи хцг хормон. Потребно е 5-14 дена да се исчисти од организмот. Можно е и да имаш имплантација мнг брзо. Ама опушти се малку и почекај барем до 10-12 дена од трансфер. Ти посакувам да видиш две убави јасни линии
Здраво, Мене ми е 7ми ден од трансфер. Бидејќи ова ми е 5то ИВФ по ред можам само да те советувам да не правиш тест предвреме. Немој да бараш на Google рани симптоми и зошто немаш никакви симптоми. Секој човек е различен и кај секого различно делува терапијата. Сепк сметам дека се уште е рано за било какви симптоми. искрено да ти кажам и јас немам никакви симптоми. Опушти се и мисли позитивно.☺️ Ти ја посакувам цела среќа на светов тие две линии да ти се појават и на денот на тест за бременост.
Ти благодарам многу , се надевам еден ден сите ќе си ги видиме тие две линии , само овие денови кога си во исчекување се најтешки денови до сега мислам од се што поминав
Јас бев понетрпелива од тебе, на 6ти ден имав ептен бледа линија, а на 9ти веќе беше појака... Ти посакувам успех
Знам, само што ги поминав, правев некои табели за на раб и решавав сложувалка од 1000 парчиња, за да не гуглам глупости.
Скречинг се правело месец или два пред трансфер. Го гребеле ендометриумот. За цена не знам и јас тоа прашвав,ама мислам околу 30 000. Иначе кај Ивановски сум
Девојки, Интралипидната инфузија како се прима дали пред пункција , па пред трансфер и 15 дена после тансфер или?
zdravo…dali ima nekoja so odlozen transfer poradi hiperstimulacija,ako moze da mi objasni podetalno koga i posle kolku vreme i bil napraven transfer fala…
Јас имав хиперстимулација на 2рото ивф, и за жал завршив во болница 15 дена. Морав да ги замрзнам ембрионите зашто состојбата беше сериозна, и трансвер правев после 6-7 месеци.
Mojata ne e seriozna do tolko,odlozivme eden ciklus denes bev na kontrola edniot jajnik super drugiot uste bil zgolemen pa odlozivme za sleden dokolku ima nekoja so takvo iskustvo da mi odgovori,mi dade utrogestan od 16 do 25 den od ciklus
Го прашав за тромбофилија ми рече дека доволно е што пијам метилирана фолна и после трансфер давале клексани или аспирин, не сум сигурна што ми рече, можеби и двете.