Добро, нели треба да проверуваат хормони неколку пати во текот на постапката за да не дојде до хиперстимулации? Ти проверуваа хормонален статус?
Јас имав хиперстимулација, не стигнав до болница за среќа, трансфер правевме на вториот циклус после пункцијата. Со среќа и немој да брзаш со трансферот дури не се опоравиш убаво
За втор ваучер за прво дете, прв пат носев оригинали од извештаите од инсеминации и ХСГ, сега копии? За 6 месеци од трансфер смеам да поднесам? Ова за втор пат ми е тотално глупо, зошто ништо не е сменето, прв пат не сме успеале.
Здраво девојки , ми треба искуство од тие кои што биле на дол протокол и терапија со Микрогинон. После колку дена од прилика сте добиле циклус после испиено последно апче?
Nie planirame transfer so zamrznati .. za vtoro dete .. za vo fond isto se se podnesuva kako za cel vaucer , samo nie plus i izvod od prvorodeno dete... cekame odgovor od fondot ke vidime ..
Jas koga gi broev denovite od transfer prevozbudena .... strav ,iscekuvanje , si citav tuka vo forumot iskusta ... i na 9ti den go napraviv testot ... mazotmi mi vikase rano e cekaj jas ne dodrzav i izleze pozitiven .. pa posle preku krv pa beta da se duplira ... najubaviot period cim pokazalo ... pocekaj i preku krv se si napravis .. samo pozitivni misli
Zenski,procitav nekade pred nekoe vreme ako dobro sekjavam ,deka ako sme so slab spermogram za direktno da odime na invitro Bez inseminacii (t.e da ni dodelat takov vaucer) ,treba potvrda od doktor deka so mala koncentracija ne se preporacuva inseminacija? Ako e taka treba od kaj maticniot ginekolog ili doktorot so kogo ke ja terame procedurata potvrdata da ja zemime?
Види на сајтот на ФЗО мислам дека пишуваше такво нешто, инаку од матичниот земаш документ предлог за БПО, мене ми напиша и докторот што ќе ја тера процедурата на 4D исто така дека дава предлог за БПО. Ние не сме знаеле дека според возраста не морало 4 инсеминации, откако ги направивме 4 ни кажаа :/ Нека пишат тие што се со машки фактор, инаку логично е дека со тоа треба да исклучите инсеминации и да сте попогодни за ин витро.
Deneska na 9 ti den od transfer ne izdrzhav napraviv preku krv Pozitiven izleze i vo ponedelnik ke vidime za Beta vrednost , prevozbudena sum se nadevam ne e premnogu rano za se
Денес ми е втор ден од ембриотрансфер, трансфериран ми беше еден ембрион на трет ден кој доцна почна да се дели, и пишува дека е со квалитет (3 G 3). Малку ми е нејасен наодот. Докторот рече дека се изненадил дека почнал со делба и дека баш е добар за 3 ден,па ме повикаа истата ден за да го направиме трансферот. Дали има некоја друга што имала ваква оценка на ембрионот?
Kako mila za vtoro dete zarem ke treba od inesminacii dokument? Izvini shto vaka potprasuvam no i jas imam zamrznati embrioncinja i planiram vo skoro vreme da soberam dokumenti i da podnesam vo fondot za vaucer da dobijam.