Jas so preporaka I od transfuziolog piev pokraj folna, b12..etc piev aspirin 4 meseci pred transfer, a so kleksani pocnavme 5 dena pred transferot. Za mutaciite samo folna ne e dovolno… moe mislenje I sovet.
Ти благодарам. Во ремедика кај др. Петановски, за второ дете. Не сум сретнала ваков резултат за оценка кај ембрион. Со првото дете ми беа два ембриона трансферирани, 6клеточен и 8клеточен на втора ден
И јас сум до мутации ,со две неуспешни инвитра испитав сега пред третото и планирам и кај др.Јани да отидам ,инаку сега во процес на подготовка др Ивановски ми даде метилирана фолна и метилиран Б12
Читав многу позитивни работи за др Петановски и мн се размислував кој доктор да го одберам за трета среќа Со лесно мила и дали за првото ивф од прв пат успеа кај Петановски со колкав АМХ си и дали имаш мутации. Јас со амх 0,3 и мутации имав две неуспешни
Јас сум задоволна од докторот, не сум мерела амх, ние сме со проблем кај мм со азооспермија. Му беше правено микротесе, а останав бремена со второто ивф. Ова ми е трет обид, сите три кај Петановски
Па за втор пат што носеше? Извештајот од овој циклус, и ХСГ, ехо, микробиолошки, хормонален статус, спремограм? Зошто јас сум со идиопатски, условот за ваучер ми се 4те инсеминации...
И јас сум иста. Втор ваучер се носат само документите што им истекува рок. Брисеви, пап, хормони, ехо, спермограм,инфективен скрининг.
Брв изморена, преспав во неколку наврати... и малку како ладничко ми беше, ама не мерев темп. Обично кога ми се спие, ладно ми е.
Posle puncija imav pokacena temperatura, kaj mene bese uspesna implatacijata no samo edno imase srceva akcija
@Lady Miami еве што сум праќала -ехо 2д /4д - крвна слика со седиментација и гликемија -хормони на трет ден - пап - микробиолошки брисеви - еден нов спермограм - хепатит б,ц и сида за двајцата - документи од претходното неуспешно ин витро и негативна бета.
Nie dobivme bez potvrda i inseminacii, problemot bese mala koncentacija kaj nas. Ne treba ni hsg koga e vakov problemot.
Devojki, taman gi sobravme site dokumenti koga gledam deka treba i Pap test E sega prasanjeto mi e kolku pari e na privatno, ima li nekoj odreden period koga treba da se pravi i za kolku vreme izleguva rezultatot?
Здраво женски, ми дојде вечерва кај 20:30 часот, а треба да почнам со инекции од 2 ден на циклус… кој ден се број како прв ден? Не сум сигурна кога да почнам, дали утре вечер или понеделник вечер со инекции? Фала многу