Како што пишаа членките по 18часот веќе не се брои тој ден туку утредента, и гинеколог и сестри исто кажуваат... позз
Ne ne inseminacii ne tie samo prviot pat gi podnesovme ...sega podnesovme za cel vaucer ako samo transfer treba da pravime .. od dokumenti : 4d , hormoni 3 den menstruacija, krvna slika, eden spermogram nov , markeri za Hiv 1i2, hepatit b i c za dvajcata partneri, pap test, mikrobioloski brisevi...
Za vo fondot ne treba da e postar od godina i da e ureden ... ako imas napraveno i ne e postar od godina mozes da go iskoristis toj
Исто и јас знам така.Кога се јавив во Њуборн,(за првото инвитро) и докторот и сестрите ми кажаа дека се после 18 часот, за прв ден се смета следниот ден.Така сум се водела и за терапија и за испитувања.
Vo remedika pravev, celata procedura trae okolu 5 min maksimum. Inace voopsto ne boli. Poneprijatno mi e koga mi zemaat brisevi i pap.
Ако е попладне следниот ден се брои како прв. Така ми има кажано гинекологот. Најдобро прашај го утре твојот доктор
И мојот доктор така рачуна, кога закажуваме за на втор ден сестрите ме прашуваат кога и како ми дошло. Битно е времето ама и количината на крварење, јас денот кој не го бројам само на бришење имам, претпоставувам дека ако веднаш добиваш нормално крварење се брои и тој ден, ама најдобро да си прашаш.
Вчера ми дојде многу малку (само на бришење), вечерта по полноќ (02-03 часот) нормално прокрварив… сабалје ќе се јавам и ќе прашам, ама и јас си викам дека денеска се брои за прв ден.
Денес ти е прв ден ич не се мисли, и ако веќе немаш број од сестра ( пошто велиш утре ќе се јавиш) да си побараш, ќе ти треба за секакви ситници во постапката. Со лесно и со успех
Ви благодарам на сите за вашите одговори . Имам усте едно прашање За тие што се боцкале со Триптофен долг протокол. Од кој ден започнавте со боцкање и дали имавте доцнење на циклусот поради инекциите ?
Да има и таква опција. Но сепак е повеќе од недела дена. Зависи колку брзо и треба резултатот на членката
Jas vtoroto ivf go pravev so zamrznat blastocista, ne odev preku fond. Plativ 40000 vo sistina, na priroden ciklus. Za prvoto 8vf koristev vaucer sega ne. Si rekov da gi cuvam vaucerite tie pokrivaat cela ivf postapka okolu 3000 evra i da ne gi koristam niv. Jas taka napraviv. Imam uste eden zamrznat i toj ke go koristam na privatno. Da se nadevame treta sreka uspesna i da nemam potreba ni jas ni vie veke so fond. Samo uspesni prikazni
Ajde vase mislenje za rezultative od 2 den ciklus. I pocnata terapija za ifv. Inaku mnogu nizok amh 0.15 I pronajdeni samo 2 folikuli