Јас ги пиев последните два трансвери. Последниов (4) ми е успешен и после позитивна бета продолжив уште една недела. Е сега искуство незнам што да ти кажам, дали пимогнаа за успехот се надевам да ама неможам да тврдам.
Мене ми ги дадоа за последниов пат.. не знаев дека се место тоа.. Немав посебни реакции на нив ( у ствари јас освен на естрофем на ништо не сум имала некои реакции) не осетив нус појави За жал пак беше неуспешен трансферот
На тел ми кажаа околу 37 000. Што тие вклучено во тие 56 000? Имаш уште нешто друго примано? таа ампулата за тенок ендометриум и сл знам дека многу крева на цена...
Ништо не примав ,само трансфер, можеби ја намалиле цената. Во четврток треба да одам на преглед и ќе прашам
Не не е исто. Ендометдиоза е ектопично жариште (присуство) на еднометриум надвор од телото на матката како на шример овариуми, тубо, црева... Аденомиоза е присуство на ендометриум во телото на матката, во зидот.
Tie apcinja se davale pri transplantacija na organi. Jak.inuno supresiv. A kako svativ ne odat vo kombinacija so lipidnata infuzija.
Mislam deka okolu 9000 bese Ендометријално гребење се прави 1 или најмногу 2 циклуса пред планираниот ембриотрансфер со цел подобрување на циркулација во ендометриумот и подобра и поефикасна имплантација на ембрионот. Самата процедура знаци загребување или повредување на ендометриумот на матката со Новакова сонда или многу мала кирета. Интервенцијата се прави под ултразвучна контрола, под спекулум, и на барање на пациентот под анестезија. Самата интервенција е безболна и краткотрајна. Интервенцијата се планира однапред, 3 дена пред планираната интервенција се започнува со антибиотска терапија и циклусот во која што се реализира интервенцијата се започнува со хормонска заместителна терапија, за да се постигне полниот потенцијал на интервенцијата. Интервенцијата се прави откако имаме доказ за отсуство на вагинална и цервикална инфекција ( негативни микробиолошки брисеви) и после детално чистење пред и после со Бетадин раствор. Самата интервенција ги носи ризиците од ширење на инфекција во горните партии на репродуктивни органи ( матка, туби и јајници, како и мала карлица) перфорација на матката, повреда на околни органи: мочен меур, црева итн.
Kortiko se. Mene ako mi dade izbor doktorot, intralipidna bi primila, od drugi pricini ne smeam kortiko jas. Ali imam citano deka ima dosta uspesni prikazni so niv. Pij sto ke ti kazat, toa e
Да за замрзнати, можно е да е таа разлика... во петок закажав да се исконсултирам, па ке си прашам конкретно. Фала ти во секој случај.
Devojki , nekoja so pravela transfer so zamrznati .. kako e procedurata duri odobrat vaucer ke pocekam ocigledno pa da znam.. doktorot samo mi rece koga ke go imas vaucerot na vtor den od mens ke dojdes ..
Ако имаш смрзнато договори си трансфер за да не чекаш толку месеци за преку фондот.За 6 месеци ќе си изгураш 2/3 од бременоста. Јас немам смрзнати, на природен ќе правам кај Ивановски
Devojki, sakav da prasam konkretno dali nekoja od clenkite pravela rejuvenacija na jajnicite i kaj koj doktor, kako i dali imala uspeh. ( visok FSH i nizok AMH). Mene doktorite ne me sovetuvaat na takov cekor, zatoa sto nema garancija za uspeh, no ostavaat jas da ja donesam odlukata, pa bi ve zamolila ako mozete da spodelite iskustvo. Vi blagodaram
И јас сум како тебе (висок ФСХ и низок АМХ) јас искрено не би ја правела таа постапка ем скапо е ем мислам дека не гарантира успех. Колку ти се ФСХ и АМХ?