Ви се случило HCG да расте, па да прекине, па пак да порасне доста, па пак нешто после слабо итн... Проверувам на секои три дена. Првите две недели правилно се дуплираше, па после така така. Не е вонматерична бременост. Во шеста недела (минатава недела) имав празен сакус на ехо 11мм, утре сум на контрола пак. Во меѓувреме HCG од 5700 за три дена порасна на 11500, а следните три дена само до 12045. Веќе стварно не знам што да мислам...
Mi spomna doktorot deka so bremenost moze da iscezne. Ama i posle bremenosta mi se pojavi. Preth nikoj ne mi go kazal.
Јас се јавувам минатата недела да прашам за цена за трансвер со замрзнати ми рекоа 40 илјади.А летото беше 28 илјади.
37000 e Sistina, drugarka moja bliska denes pravese. Plus imas dopolnitelno zavisi sto ke ti dadat, procenuva doktor. Samo transfer e 37.000
Знам дека после само расте, ама ова некако чудно моево 330, 892, 2635, 3424, 5731, 11517, 12045. Сите резултати се во размак од три дена. Прво се дуплира, па стагнира едвај мрднува, некако чудно ми е. Ајде ќе видиме утре дали ќе има нешто на ехо.
Па веќе се навикнав на него. А и он на мене од почеток сум кај него. Па најискрено, цената ми е прифатлива. Очи изгубивме па за трепки
Мене ми изгледаат сосема ок овие вредности ако мислиш на стагнација од 2635 па после 3424 мене ми изгледа сосема во ред не е 10 разлика од едно до друго .. мислам дека е во ред ќе се покаже и на ехо сега дека е во ред .
Не барај игла во сено. После третото џабе си правела. Тоа се следи ако има потреба. Не барај математика во биологија. Радувај се, се е во ред.
На втор ден од циклус испитував естрадиол и прогестерон. На 8-ми ден на контрола кај докторот. И уште 2-пати од прилика до трансфер. На крај се прима стоп инекција. Ако е бластоциста трансфер се прави 5 дена после овулација.
Здраво! Освен спермограм и спермокултура, дали има уште некое испитување плус за квалитетот на машкиот материјал?
Mitko mene mi spomna deka imam ednas poceten stadium, ama ne mu obvrna vnimanie i mi rece 80% od tie sto ste so stimulacii razvivate vakvi formi. Ova bese uste vo 2020 godina. Od togas navamu ne mi rekle deka imam, a moze i ne saka da me panici, pretpostavuvam
Ima DNA fragmentacija, za morfologija na spermotozoidi. Nie napravivme i ne ispanicija do besvest. Maz mi posebno. Ne znam dali da ti preporacam da pravis. Kaj maz mi vo Makedonija ne bese bas sjaen rezultatot, ni los, ni dobar, nesto na sredina. Vo Svajcarija sega koga pravese, mu izleze se normalno. I zatoa si rekov ne se zamaram so labaratorii veke
Здраво жени!Ми треба една информација од вас,утре правам пункција треба денес да се напијам достинекс,дали знаете каде го има неможам да го најдам.Убав ден на сите
Dostinex jas vo Viola posledno go kupiv, inaku i vo Annifarm Kepitol, i Berna vo Cair go naogjav. Proveri vo nekoja od tie. Ili vo aptekive vo sklop na Sistina/Remedika. Ako epten ne se naogja, ima zamena, isto taka za simnuvanje na prolaktin, no toa ke ti kaze d-r. Kako i da e, vo Zegin/Eurofarm recisi sekogas nemalo.
Сегде прашано нема нигде освен Виола и Аннифарм не ми се јавува никој-ќе одам дирекно таму,работата е што ни бромергон нема па сега да видам покасно со докторов што да правам