Po edna blastocista ti vrakjaa? Kaj mene se misli doktorov dali edna ili dve, uspeh citam poveke so dve imalo, ama ako se fatat dvete doktorot mi vika ne ti garantiram deka na 40 god ke gi donosis i on e poveke za edna da mi vrati, a jas nemam poim sto da pravam, na dva uma sum. Stimulacijata mi bese dekemvri, ama zamrznav embrioni, sega hormonive i ovulacijava uste ne mi se sredeni za transfer, ke pocekam vajda uste mesecov, ali toa mi e vo glava, kolku da vratam
Ti blagodaram jas 2 mesec po red ke se bockam meriofert, odnosno merional gi vikat tuka vo ch isti se od utre pocnuvam, imav upatsvo po upatsvoto odev, ama ne mj bese uspesno minatiot mesec zatoa sega prasav kako gi stavate, vu blagodaram isto i navas
Mesec po mesec pravat ovie vo Svajcarija? Kolku primi meriofert prviot pat? Kolku folikuli imase? Cim ti uklucile i fostimon, podobri rezultati ke imas, tie meriofert se slabicki, barem mene ne mi deluvaa. Ali razlicni organizmi sme. So srekja
Jas gi primam navecer okolu 20 casot 1 meriofert 4 fostimoni so 1 vodicka rastvoreni I pola triptofem a na sabalje samo triptofem pola. Ama site sme razlicni I razlicno reagirame na terapija. Obicno meriofertot dava dobar uspeh za jk. Ti posakuvam uspeh ovoj pat.
Ланското ивф имав една таква инекција се секавам, знам мораше во 15 ч да се прими, ја земав на раб. и во фрижидер ја чував на работа, како што ми објасни сестрата. Во тоалет се боцнав, си носев памук, алкохол се по ред.
Исто и мене ми го извадија тсх доста висок, ептен се испаничив и почнав со терапија.Не знам што ме натара да проверам и во две други приватни лабаратотии каде резултатот беше сосема различен (односно ист во двете приватни лабаратории, а различен на клиничка биохемија) и многу понизок во другите лабаратории.Уште еднаш испитав на клиничка биохемија пак ист висок резултат, а низок во приватна лабараторија.Баш сакав да пишам тука за да имате во предвид, дека нешто не е во ред со резултатите на клиничка биохемија.
Девојки ништо изгледа од моето инвитро иско имав позитивен тест , денес од сабајле имав кафеав исцедок па после како да се смени нешто пообилно крварење по препорака на докторот ставив плуратех инекција и како да ми се смири крварењето сега сум многу разочарана сигурно е ова и менструација дека денес требаше да добијам , не верувам дека има и најмала надеж ќе одам сабајле до кај докторот амс сигурно тоа е тоа
Da mesec po mesec stavam inekcii, nemam vkluceno fostimoni samo merional , za fostimoni napisav bidejki na upatvoto mi pisase i za niv se zaedno kako se koristat, iskoristov 6 inekcii a imav 7 folikuli Ama jas pravam insemenacija vo svajcarija ne invitro
Blagodaram ovas terapija ja primiv jas letoto koga bev vo mk istata mi ja dadoa, isto ja koristiv no sega tuka resiv se vo svajcarija da pravam i malku mi bese nejasno okolu koristanjeto
Не мора да значи, крварења на старт многу имаат, треба бета да си направиш, таа е најточна и ќе знаеш каде си. Кој ден ти е од трнсвер?
Денес веќе 13 ден ми е , ама се плашам дека не беше баш мало крварење според мене , сигурно утре ќе проверувам бета само многу сум разочарана за никаде сум денес цел ден плачам
Добра стратегија си направила и јас некако така помислив затоа што не ми останаа многу ембриони, а и тој AMH божем висок, ама ете само 4 јајце клетки ми извадија.
Не оставам, до крај притискам.. ама некогаш се случи да остане некоја капка, ако не сум стиснала убаво. Откако ќе боцнеш и испуштиш течноста, почекај неколку секунди па после вади ја иглата.
Одбери си кој момент тебе ти е најпогоден, а треба да е исто време секој ден. Јас носев на работа. Ако се од тие што треба да се во фрижидер, ако имаш на работа ок, ако не можеш во ќеса да ја замоташ заедно со оние коморите за ладење, знаеш пластичните. Не ми текнува како се викаат. Можеш и во тоалет да се боцнеш. Јас во зорт сум се боцкала и во кола.
Нека не те плашат годините. Како ти се чуствуваш? Јас имам 42 години и сум 32 недела со близнаци, до сега немав некој поголеми проблеми. Како стојат работиве ќе истуркам до 36. Е сега ако имаш некоја здравствена причина ама поради години ич не се плаши