kaj nas e normospermia i cista spermokultura, no sepak pokacena fragmentacija. Procitaj za metodite maksi i piksi za da ti se razjasni za izborot na speematozoid.
Девојки јас се откажав од мојот ваучер ,си закажав приватно трансвер.Од ноември чекам,само им се јавувам ми велат јави се на секретарките,а секретарките никогаш не креват телефон.
Женски јас имам деновиве пункција, страв ми е од анестезијата иако трае само 5 минути зафатот. Дајте совет споделете како поминавте вие на вашите пункции.
Mirno,ne razmisluvav na anestezijata nego samo da ima dibar rezultat i da se zavrsi dobro.... iskreno poveke me pravese nervozna tie 24h sto cekav da mi zvonat da mi kazat kolku se oplodeni
Ти благодарам што сподели, јас немам стравови во тој поглед ме води позитивна мисла засега ,но ете никогаш немам примано целосна анестезија не знам дали ке ја поднесам добро , имам и анксиозност и поради тоа.
Тоа целосна но краткотрајна анестезија. Само ќе си легнеш и ќе заспиеш и ќе се разбудиш одморена Мене така ми беше сите три пати. Не грижи се, докторите се за тоа. Уживај и остави добрата мисла да те води
Мислам дека тие медикаменти за анастезија се послаби и кога ќе се разбудиш е како од длабог сон. Јас имам пункција, абортус и хистероскопија, се трае кратко и без лошење. А лапараскопијата беше долга операција затоа што и црева ми цистеа па знам дека друга анастезија ми ставија и имав нагон на повраќање. Ич да не му ја мислиш , кога ќе отидеш дома како ништо да не било.
Значи нема ни да почувствуваш. Како дремка е. Ке полежиш и готово. Нема лошење гадење, или да ти се врти. Мисли си на јк што ке ги извадат. Да ти се силни и здрави! Само опуштено во сиг раце си. Тебе може ти е прв пат ама нив не им е.
Само да ве известам толку од моето прво инвитро , денес ми прекинаа терапии сум имала ран абортус вчера на 13 ден искрварев пообилно и денес на 14 ден бета 70 било многу слабо рече докторот , тоа е тоа тешко е многу ама сакав да прашам доколку знае некој да ми каже после колку време можам да правам пак инвитро по природен циклус без хормони
Баш ми е жал, на природен циклус можеш уште на наредниот циклус. Јас во декември правев инвитро со стимулации (неуспешно) , во јануари на природен циклус (неуспешно) сега сум во подготовка за ново инвитро на природен циклус
Mila ne ima mnogu sto krvarele vo bremenost I se bilo ok mojsovet ti e ne prekinuvaj so terapijata I ponovi ja betata za dva dena
Значи немој ич да се секираш!!!Јас многу паничев иако знаев како е зашто имам веќе едно дете со инвитро,али овој пат за второ бев цела паника…и колку сум била будала!!!Вчера помина се во најдобар ред,извадија 10јк,денес ми јавија дека 8 се оплодиле ќе видиме до утре како ќе биде.Понеделник ми е трансфер.Вчера цел ден спиев буквално,и баш добро се одморив!Стварно сум била будала со паниките!Ич да не се сеќираш и среќно
Уште ова и јас сум анкциозна личност,и зашто правев во њуборн они не боцкаат со диазепам пред пункција и ми рекоа пред 12 вечерта да се напијам и прва ме земаа во 8 сабајле така да немав многу време за паника!Иако пак ке ти кажам ич немој да се плашиш
И јас имав слично искуство, не брзај, почекај 1-2 циклуси за да се стабилизираат хормоните и ендометриумот да се обнови. Така ми беше и препорачано од гинекологот. Месецот после спонтаниот испитав хормоно, к'рш. Веќе после втората менструација се средија
Сакав да прашам и како ве спремаа пред пункција ,користевте чепчиња за прочистување? Леле фала ти и на на сите што одговоривте,толку ме охрабривте, дај боже сите да се радувате со две цртки
Не се користат чепчиња само гладна ,жедна и со празна бешика да си!Затоа сме тука за да си бидеме поддршка ❤️
Штета, нареден пат повеќе успех ти посакувам . Јас после биохемиска тој циклус добив на 45 дена, и хормоните ми беа крш, имав грутки и долг циклус и ми опаѓа многу коса. Подобро да почекаш 1-2 циклуса, па поново пробај, мој совет. Сепак ти си знаеш за себе најдобро. Со лесно.