здраво девојки ве читам подолго време но овој пат ви се придружувам Почнавме да спремаме док за инвитро кај Хаџи Лега во Њу Борн веќе 4 година се бориме ( три инсеминации неуспешни но матичната ми ги правеше не на клиника или во приватните ) спермограмот ни е 3.5 докторот вика ако и вториот ни е исто вака нема да има потреба од инсеминации дирекно да поддаваме документи ,сакав да ве прашам дали некоја друга има вакво искуство (проодни канали кај мене ,пап уреден,микро биолошки негативни до сега во вторникот правев пак чекам резултати и треба да проверам АМХ ,хормоните ги проверив на 3 ден Циклус на 28 дена досега ни ден не ми има закаснето ,овулациите си ги сеќавам ........
Здраво лавици Ве молам за искуства дали Хашимото е индикација за интралипидна инфузија. На сите посакувам успех ,да споделуваме високи бети и успешни бремености
Zdravo. Devojki nekoja vo skoro da pravila Histeroskopija so biopsija ne endometrium vo Sistina. Me interesira tocno cenata,i dali vo cenata vleguva i krvna slika deka so anestezija e. I posle toa kolku vreme lezis tamu.zvinam nemozam da gi dobijam da prasam za cena tocno
Odlicno♥️ Zdravo devojki, cetvrti den od transver so zamrznati embrioni, vrateni dve blastocisti, simptoni zasega nemam, dali ima drugi iscekuvalki da razmenime iskustva
Девојки дали постои опција некои 2 до 3 месеци по ред на природен циклус да собирам и замрзнувам ембриони па потоа само за трансфер да се одмрзнат. Ин Витро кога правев имав само 3 јк од кои само 1 се оплоди. Ако има некоја членка со вакво или слично искуство може да ја сподели постапката и цената кој би била.
Najzdrava opcija, ali mnogu e skapa i bara zenata da ima dobra ovulacija toj mesec. Tuka zavisat mnogu faktori i kocki da se poklopat. Ako so stimulacija vadis 3 jk, ne bi ti preporacala priroden ciklus, ali nikogas ne se znae, moze na priroden pa i podobro da izleze. Nema bas pravila "igrava nasa"
Sto ima vrska pagjanjeti na kosata so ovulacija i nizok estrogen ? Jas iskreno si go povrzuvam so promena na vreme) rabo e za menopauza na tie godini i toj amh.
Перименопауза е период од неколку години пред менопауза и најчесто започнува околу 40 годишна возраст. Во тек на перименопауза нивото на женски хормони се намалува. Перименопаузата обично трае околу четири години, но тоа е индивидуално.
Помалку од два месеци, месец и три недели отприлика, ама тоа беше периодот до хакерскиот упад и немаше комисии мислам две недели.
Понесена од мојот случај брзо одговорив. Имав амх 0,8 пред 5 год. Пред еден месец имав ивф на спонтан циклус и имав 1 ј.к, исто како и на претходните ивф кога бев стимулирана и плус сум имала повисок амх. Ама откако ги прочитав и одговорите на Др. членки сватив дека грешам. Воедно еве и да прашам, има некоја што успеала во борбава а притоа не реагира на стимулации, сега амх сигурно ми е нула Кога ми се јави ембриологот да ми соопшти дека делбата престанала го прашав каква е процедурата за донирани, ме убедува дека јас имам уште шанси за со мои. Не знам кој пат да го фатам
Исто и јас, точно ми доаѓа до саат, знаев и кога е овулација ама џабе Мој совет, не губете време со инсеминации, ние не знаевме дека не мора да ги правиме сите 4. АМХ не ти треба за ваучер ама добро би било да знаеш.
Да бевме сите тука според книга, никој немаше да се задржи подолго од 2 месеци на темава. Ако е така не треба на 45 да родат и не треба на 30 да се во перименопауза. Знам и такви и такви. А и себе си
Сосема се согласувам, болниците со преполни и со млади брачни парови, дали имаат по 25 години душа да те боли, а пак од друга страна во Плодност чекаат да се породи жена која има 53 год, што ми дава голема надеж.
Го имам Лазаревски слушано во емиси и неговиот став е следен: Годините се клучни. Значи не амх, не фсх, ништо од тоа туку годините. Он смета дека жена со плус 45 години и да произведе ембрион никој од туе ембриони не е пгд ок. Секогаш постојат исклучоци, но води се од годините не од амх. Инску и кај еден куп девојчина од 25 год со топ амх се дешавало јк да не се оплоди.