Исфрлете газирано, благо и бел леб, одма ќе се почувствувате посвежо и полесно, метаболизам ќе ви се регулира, не мора многу ригорозно, барем јас не би можела строги детоксификации, кои се супер за тие што имате "принцип" јас "јок" се знам себе си. @ladystardust ti pocesto da ni se uklucuvas, mene mnogu pozitivna energija mi davas. Sekoja cest za ishranata i rezimot, jas nemam takov karakter, za zal Јас конкретно не пушам и се обидувам да имам последно јадење во 18ч и прв доручек нареден 9 до 10ч нареден ден. Некој ритам таков имам. Во последно време благото го заменив со протеински барчиња
Потполно се согласувам. Психата премногу влијае на ова. Еве ние сме со машки фактор и неколку доктори ни кажаа дека нема теоретски шанси за природно и директно да идеме на ивф. И во периодот кога дигнавме раце од процесот и бевме опуштени дури 2 пати останав природно бремена. За жал беа неуспешни. Но, и покрај сите статистики за нема шанси пак бидна (кога бевме релаксирани). А еве со еден куп пункции и еден трансфер уште ништо. Мислам дека многу повеќе треба да работиме на нашето ментално здравје отколку на се друго. Разговор со психолог е исто добар начин за да добиеме малку поинакви погледи на целава ситуација. Најтешкиот емоционален ролеркостер...
Ви благодарам на сите за одговорите. Освен што ќе треба секоја пункција да се плати, дали за секој замрзнат ембрион во различен месец ќе треба да се доплаќа или еднаш плаќаш, а потоа 2-3 месеци собираш.
Прашај си во клиниката каде одиш. Во Њу Борн ако ти е целта да банкираш ембриони првиот пат мислам дека плакјаш 24000 за замрзнување а после по 12000 ден.
vo sistina plakas samo ednas ako ides na prirodni ciklusi i sledni dva tri pati ti gi mrznat besplatno.
Само да ви кажам дека пункцијата помина одлично,се изнаспав, извадија 17 јајце клетки, а толку се плашев. Ви благодарам на сите за советите стварно сте ми поддршка
Ne ja preporacuvam klinicka biohemija. Mene posledno a i prethodno mi dade mnogu ne tocni rezultati. Vidi na GAK . Upat moze od maticen ginekolog.
Имаше повеќе членки што не се задоволни од клиничка биохемија. Мене на ГАК ми даде високи tsh и пролактин. И потоа ги проверив на ендокринологија и таму беа ок (колку што требаше). Но, дали и тие се точни?
Neznam sto I kade e tocno.... na privatno amh e okolu 4000den a hormonite 850/900 den jas na privatno gi pravam posle tri pati ne tocni rezultati od klinicka biohemija. Visok amh a nizok mi e , I vosoka tsh a ne e visok.
Zdravo Dali ima nekoj da ima dobieno porano ciklus posle punkcija i dali ste imale po obilno krvarenje I pojaki bolki.
Jas dobiv posle 10 dena isto imav po obilno karvarenje na 29 den, a pak sledniot ciklus mi bese na 49 den dojdeno
Секогаш после пункција добивам порано од вообичаено. Последниот пат добив 5 дена после пункцијата што е многу порано (но тригерот не беше со HCG и затоа и циклусот дојде ептен порано).
se soglasuvam so tebe. Isto i mene mi se desi. Kolku ti pokaza amh vo biohemija, a kolku na privatno?
Na klinicks biohemija ne pamtam tocno ama 3.5 ili 3.8 na privatno ne povtoriv. Inace pred tretoto ivf mi bese 0.8
Јас сум исто со Хашимото, 2 ин витра без инфузија, едно без имплантација, едно биохемиска, 3тото со интралипидна успешно ин витро, бебе 7+++