Девојки дали некоја примала дексаметазон наместо декортин пред трансфер? За што точно е оваа терапија?
За да не го исфли организмот ембионот. Да не го смета како страно тело. Ама мислам декортин нема повеќе и затоа даваат замена
Значи првиот пат само плаќам 50.000, а наредните 2 - 3 месеци ако има некоја оплодена не се доплаќа за замрзнување ?
Фала ти мила моја да се враќа што побрзо, јас успеав кај др. Соња Лазаровска од ПФЦ Прага, овде пробав во Систина и после резулатот фатив патот надвор
Nikogas ne mi bile 3.8 bar od koga proveruvam. posle tret dolg protokol pred tri nedeli koga proveruvav tolku izlele na kl. Biohemija. I na privatno ne go povtoriiv oti mi bese skapo Cc 4000 den. I plus drugi raboti sto sakav da gi povtoram okolu 7.000den. Izleguvase. Inace pred ne cela gogina mi bese okolu 0.8. A pted otprilika tri godini ne pamtam toscno cc 1.7 .
Ako si od sk mozes sa go podnese kaj Majka Tereza Na ulica majkedonija odma pozadi kukjata na majkata tereza so sreka
Пред бременост бев со 75мг, точно пред да почнеме процес ми се качи тсх и ми ја зголемија дозата на 100мг. После направив испитување беше во нормала но докторот не сакаше да ризикува и до крај на бременост бев со 100мг
Девојки денес ми е 9ти ден од трансфер, направив домашен тест ми излезе негативен. Со три дневен ембрион. Во првата бременост правев на 12та ден, ептен бледа црта ми се покажа. Дали рано направив? Некако не ми се чека уште некој ден...
Nemoj ic da mislis na toa ne e strasno a i e brzo mnogu jas ne ni osetiv koga mi stavija anstezija i koga se razbudiv samo mi kaza gotovo zavrsivme i duri 15jajce kletki mi bea izvadeni so lesno