Zdravo devojki Ve molam informacija nekoja ako pravela sega brzo skreching vo Sistina kako pominala, dali e so anestezija i sl? Kolku cini metodata? Vi blagodaram
Devojki ima nekoja kako mene sto broi denovi do pravenje beta posle transfer?me faka nekoja panika i golema neizvesnost
Imam ovulacii, imav punkcija ovoj mesec, Edna jajce kletka I prestana so razvoj. Znaci slab kvalitet. Da mi e ovoj um pred 5-6 godini. Na prviot pregledi mi rece doktorot tesko kaj tebe epten slaba rezerva, go mrazev, ama splet na okolnosti prodolziv kaj nego. Sega pa jas baram so donirani me ubeduvaat deka imam sansa so moi. Se nadevam deka ke uspeam samo za da ne mi e Maka za site zaludno potroseni godini.
Рано си направила. Мислам дека е лоша пракса предвреме да се прави тест, особено не домашен. Знам дека е тешко, но издржи уште некој ден. Најточен е тој на крв. Нема потреба пред време да се минува низ сето тоа.
Ambulantski skrecing se pravi mnkgu brzo i voopsto ne mi e bolno, trae 2 min, plativ jas okolu 8.000 den
@Mihaela123456 @Dijana DM каде обично испитувате хормони на приватно и верувате во точноста на резултатите?
Спреми си го телото, јас го постев велигденскиот пост, баш се погоди до трансфер, последниот трет пат и успеа да се имплантираат јк. Исто, го симнав пролактинот и пиев вит д. Исто, правев брис од ендометриум за бактерии. Се ова само за имплантација, инаку со донирана јк. Родив на 45.
sum ispituvala vo gak, nuklearna, biohemija, plodnost, sistina, avicena. Dva pati mi otstapuvase rezultat od biohemija. Tsh mi bese 4.5 a ustvari vo tri drugi labaratorii mi bese 1-2. Amh vo plodnost mi bese 3, a posle 7 meseci i edno ivf vo biohemija mi bese 3.2. Sekako deka ne otidov na privatno da go ispituvam pak zasto e mn skapo, a i sea najiskreno ne planiram da go ispituvam. Bespotreben stres mi e, biohemija ne veruvam vo rexultati, za na gak treba da se matkam so specijalisti. Vprocem mislam deka GAK imaat dosta stabilni reagensi, pa i najdobri vo mkd. @Штркче
На микробиолошки брисеви , брис од вагина најдено ми е Candida. Ќе прават проблем при поднесување за ваучер?
Нема да ти направат проблем, одобруваат со кандида, мене така ми одобрија пред 6медеци.Само ќе ти даде др терапија, но тешко се лечи. Јас и сега пред ивф пак ја имав и само 3 вагиналети ми рече др да земам пред ивф и толку.
Здраво на сите .. вака,ќе ми простите ако е малку подолго но ќе ве замолам за помош од сите вас кои со години го одите овој пат .. полни 3 години неуспешни обиди за бременост,4 инсеминации со Кломифен убави фоликули,направено ХСГ со одлични резултати, лани во мај направено и дрилинг на јајници .. и безброј тревки,чаеви,таблети,прашоци за овулација и слично.. дијагноза-полицистични јајници,покачен инсулин кој е доведен во нормала последнава година дена,спермограм одличен!-Циклус редовен последниве месеци дури и на 26-7 дена.. Денес доживеав уште еден од деновите кои се полни разочарување, и решив.. доста е,сакам да направиме им витро! Планирано ми беше да почнеме на крајот од летото но веќе неможам да чекам,би сакала да почнеме.. е сега,незнам од каде треба да почнам,што да направам и имам еден проблем,сопругот на крајот од мај заминува од државата и 2 месеци нема да биде тука.. ваше мислење,ако почнам веднаш,утре.. би успеале ли се да завршиме до мај,или сепак е процедура? Да напоменам.. документи имам можност да соберам за брзо време и да поднесам за ваучер. Навистина незнам од каде да почнам и што да направам,затоа решив да пишам овде.. незнам што ме чека,постои ли воопшто шанса да се заврши се за толку кратко време? ..Ви благодарам! И извинете..