Здраво женски, нова сум на форумот но ве читам долго време за многу прашања сум нашла одговор тука и фала ви за секое споделено искуство. мојот случај се води како 4 годишен примарен стерилитет (PCOS, тромбофилија) кај мм е се во ред имам 3 неуспешни инсеминации и сега поднесов документи во ФЗОМ за инвитро Прочитав тука дека каснат со одговор за ваучерите па ме интересира ако некоја членка добила одговор скоро - од кога има аплицирано? Да знам уште колку ќе чекам за одговор Фала ви
Чекалици на бета како сме денес јас синоќа имав менструални болки и мислев дека секој момент ќе ми дојде (инаку 5ти ден после трансфер), а за недобивање наредна среда треба, болки во гради неможев да спијам настрана.....ајде стискам палци за сите нас
Devojki so uspesen transfer do koja nedela pievte terapija? Ne se zalam kaj site vas gospod shto pobrzo da vi dava, samo Cisto informativno mislam deka zeludnikot mi e veke “pepel” od apcinjava pa da si znam od prilika do koga vaka
жени пред малку имав грчеви менструални и жештина кај маткава…отидов на мочање и на тоалетна една точка многу мала розева?????втор ден од трансфер
Jas utre ke pravam histeroskopija zaedno so biopsija na endometrium. Zdravje da pomine se dobro pa ke ti pisam so kako sum pominala
Dali embrio glu e nesto slicno ko intralipidna infuzija ili... I koga se dava vo koj stafium e preporacana
Во Њу Борн не ставале веќе . А ова за доплата за лежење - мој мал превид . За пункција за лежење од 1,15 мин доплатив 3850 ден. не за трансферот . Иначе преку фондот бев и секако со ваучерот и тоа е опфатено.Лани во Систина го немав тој издаток а годинава да изгледа ново им е.
Девојки, ми треба мала помош. Правев МР на хипофиза поради покачен пролактин и ми рекоа резултати за 2 недели. Но еве поминаа и се уште не е готов извештајот, само ЦД ми дадоа, но само др.радиолог може да ги протумачи снимките. Хаос е на државно. Ми се брза, почнувам со подготовки за ЕТ, а за сигурно треба се да е ок со МР. Дали можеби има некоја, некој познат др да му ги испратам снимките и да ми каже резултат? Фала ви однапред.
Месец дена отприлика, кога имаше хакерски упад имаше пауза кога немаше комисии и се чекаше повеќе, нешто помалку од два месеци.
Претпоставив, веројатно не реагираме сите исто, ама ме интересираше искуства да чујам. Еве сега и стапалата ми отекоа и се осеќам како да сум одела многу, а не одев Фала Фала ти мила