Mene vaka mi go objasnija….Kalzium-Ionophor … za aktiviranje na jajce kletkata i za podobro oploduvanje.
Zdravo. Posle neuspesen transfer mi dojde tocno na datumot koga trebase,ne doceka ni beta da napravam. A sega 13dena porano mi dojde. Dali e normalno?
Не не е исто. Сосема се различни. Во Плодност не даваат ембрио глу. Една членка погоре опиша дека се дава за подобрување на имплантација, делува као лепак демек ембрионот полесно да се залепи за матката со помош на хијалурон што се користи како медиум.
Малку надвор од темата... Поднесував вчера документи за рефундација на клексани, мене ми беше прв пат па незнам дали барале, на страната не пишува. Сега по ново бараат и фотокопирана сметка и сметкопотрврда од клексаните, да знаете да не ве враќаат.
Незнам, имаше една девојка со мене и баш искоментира " прв пат ми бараат и мене фотокопија, а поднесувам повеќе пати ". Така да навистина незнам. Пишав за да знаат тие што незнаат. Зошто и таму е хаос. Па да не идат и да ги вратат.
бараат тоа од дамна. сигурно е за нивни интерни потреби. јас кога немав, не ми го примија барањето, ме прати прво да ископирам, па да поднесам. ако ти го примиле барањето мислам дека нема логика да те одбијат. сами ќе си направат копии
Pa ne e bas normalno. Jas 3ti mesec po stimulacija uste vo normala ciklisot ne mi e sreden Konsultiraj se so doktorot, nekoja vitaminska poddrska da ti dade za pocetok, pa ke sledite hormoni posle 3 meseci, barem mene taka mi kaza doktorot, treba vreme da se sredat hormonite
Zavrsiv i so histeroskopija deneska. Doktorot veli se e vo red so endometrium cist, nema pregradi nisto. Sega ke cekame rezlutatite od biopsijata na endometrium i zdravje boze odime na 3 transfer.
Mene mi stigna za 5 nedeli,taka da pocekaj a ako imas soodvetna dokumentacija nema zasto da te vraaat.Znaci bez vrski bez nisto.Ako docni ke se povikas pismeno preku arhiva i licno so baranje za odgovor.Nemaj maka,site dokumementi ke gi prilozis i obavezno 4 d od maticen ginekolog zs bez toa moze da te vratat.Srekno