Добра си ти, штом 2 недели ќе чекаш, јас со месеци чекав дури на 31.12.2022 го земав и со цд отидов кај Ендокринолог. т.е. ќеотидеш кај докторот што те испратил за МР на хипофиза
На 06.03 имав пункција, а на 08.03 имав трансфер....кога може да направам еден тест и кога би се покажало ако има нешто....
земи тел.бројче и на два дена звони прашувај или ако имаш можност еднаш неделно да отидеш да прашуваш дали е готов извештајот. Јас на клиника се изначекав како што кажав на 31.12. го земав со месеци чекав, може ќе тебе ќе биде побрзо.
Ако ти се брза, како опција ти е на приватно да одиш со ЦД и да ти ги прочита др снимките. Неврорадиолог ти треба. Знам се ољуштивме од пари давање, ама ако ти е итно намалени се опциите. Инаку и да имаш аденом терапијата е таа, бромергон или достинекс. Се следи само да не расте аденомот за да не прави пречки на хипофизата.
На втор ден од трансфер тешко дека е имплантациско, повеќе од манипулацијата при трансферот може да е ама еве нека кажат и другите. Имплантациско е од 7-9 ден од трансфер
Фотокопиите се поднесуваат? Или сметка од банка треба? Ако имаш детали пиши ми денеска требаше да носам, ама не успеав да излезам од раб па утре планирам
Па мислам дека читнав дека е 5дневна бласто, а таа се имплантира од 6 до 10 ден. Теоретски така стои, во пракса искусните нека кажат. Редактирам, 6 до 10 дена од бласто. За убави нека е па како сака да е
MR na glava citaat radiolozi i nevrolozi. Jas odev vo MegaMed vo Aerodrom, so tvoe CD mozes da si zakazes kaj Damjanovski da ti ja procita snimkata. Bese 2.000 den, sega ne znam, javi se vo MegaMed i prasaj. Damjanovski i uste eden profesor so Sistina se najdobri za citanje na magneti na glava
Да, тоа и помислив, но си викав ај да почекам. И во меѓувреме се јавив кај Толовски ќе одам, др. Врчаковски ќе ми ги прочита и напише извештај. Тоа е, се испофрлавме пари, за жал, но да се заврши и да биде ок. Фала ти.
Mojot ginekolog minatiot mesec koga ispituvav progesteron i prolaktin mi rece.mart ciklus idi na invitro super si...denes zvonam u klinika da kazam deka mi e prv den ciklus i dali da pocnam so terapijata za inv sto ja imam od niv ... doktorot me.prasuva dali sum piela norprolac ja velam ne..i nisto ovoj mesec nema inv... na prasanjeto zosto da.go pijam koga go nema plan,mi rece.deka toj plan e bil za posle bioheiskata koga trebase da pravam inv odma,sega bidejki pravev pauza 7 meseci sledi nova terapija i utre odam kaj nego da mi dade sto se treba da pijam...znaci taman se spremav psihicki eve ti sopka... taka Gospod sakal...
Zdravo zenski, za vaucer za IVF na prviot spermogram imame dijagnoza oligozoospermia a na vtoriot vo Druga laboratorija posle eden mesec oligoastenozoospermia. Dali treba da bidi ista dijagnozata? I Dali e vo red vaka da gi pratime vo fond?
Врчаковски за мене е закон за магнет на глава. Од лично искуство зборувам, откако друг доктор ме извади од памет. Ајде ти пуштам среќа и да резултира сета мака со бебуле
Па јас правев 10ти и 12ти ден и ме скараа дека е прерано и тука на форумов поискусните велат почекај си 14ти ден од трансфер за сиг рез. Па јас исто би ти кажала. Знам дека е лудило чекањето, ама да не си правиш стресови, почекај си подобро.
Ne.mila.od 3.33-20.60 mene mi e 6.60 Ni prolaktin ni progesteron ne mi se visoki,tsh t4 isto se.super ne mi se.visoki,zatoa se zacudiv,u sekoj slucaj ke.odam utre da vidam sto ke.kaze.koga ke gi vide rezultatite... bash mi nekako srushi film ama dobro