Ne se grizam,ama jas.7 meseci odlozivav sakav da sum spremna psihicki,smirena,ispitav se napraviv pap i znaes koga ke.se.reses i nesto ke te zakoci e malku nervozno... Inace lani koga sum pocnela inv sum piela norprolac fakticki do punkcija...a sega odam so zamrznati pa zatoa mi e cudno na ubavi rezultati da.go pijam...ke.videme utre so ke kaze
Ќе почекам, јас треба да проверам бета дури наредена среда така ми кажаа од клиниката, а имаше некакви симптоми ? Јас денес се разбудив со главоболка, а вчера и завчера имав менструални болки и мислев секој момент ќе ми дојде, а градите претежно навечер ме болат повеќе кога ќе легнам да спијам....
Копија од фискалната сметка и сметкопотврда и оргинал фискална сметка и сметкопотврда, копија од извештај од специјалист, копија од трансакциска сметка, лекарска потврда за примени клексани и таа треба да е оргинал. И барање пополнуваш ќе ти дадат таму.
Па имав и менструални болки па немав неколку дена, па пак имав... ама на крајот испадна биохемиска и ја прекинав терапијата и добив... кога добив немав никакви менструални болки... ама од до сега читано тука има секакви симптоми најважно е да си релаксирана, среќничка, јас си гледав видеа смешни на инстаграм. Зошто веќе во оваа фаза можеш само тоа. Ти посакувам среќа и да се пофалиш со позитивно бетиче
Скроз те разбирам, за мене беше цело време така до ваучер дури да дојдам... па пробав и со врски, па на крај испадна дека регуларно се заврши работата побрзо... ама си викаш "аман веќе, од кај сила за толу туркање напред". Ама штом почнеш со терапија, значи почнуваш значи не стагнираш. Немој сега да се даваш кога е најбитно да си позитивна. Пролактинот се качува при стрес. А тоа не ти треба. Убави јк да имаш и сите да се оплодат.
Jas lani vo april koga se odluciv za inv 1 mesec cekav rezultati nekoi sitno ispituvanja,ovie pobitnite da kazam gi imav site posle izgubenara bremenost,i dobiv plan juni se bockav 1.7 punkcija 6.7 transfer 12.7 pozitiven test 20.7 pozitivna beta vikam fala ti Gospode,11.8 bioheniska....vo septemvri trebase odma da pravam pak transfer so zabi problem...i si pocnav... Psiholozi,otstranuvanje site negativni luge pokraj mene sto bea,se dignav sebesi,patuvanja,se relaksireno,dekemvri noga vo gips vikam Gospod mi dade znak deka ne trebalo...sega nekako celo vreme cekav Mart i ciklus da pocnam i pak nisto...no nema predavanja... Se iznervirav sekundarbo no potoa se smiriv jas sekogas se vodam so edna misla: Gospod si ja znae rabotava
Па не може на се да внимава, ама еве тука сме да помогнеме И јас малку се опоравувам психички а и физички, па одиме пак.
Jas duri cekav nekoj mnogu ubavo mi odgovori i taka ispadna. Nema pravila, nema simptomi. Menstrualni bolki imav I na neuspesno I na uspesno, glavobolka, bolka vo gradite, pa denovi koga nemav nikakvi simptomi. I bas Kako sho kaza Lady samo smesni videa, Netflix, cedeno sokce i uzivanje i Sekako deka na ovaj trud nekoj den ke bide. ❤️
Исто и јас никако да почнам,цела година веќе.Лечев уреаплазма,потоа проблеми со умници,таман закажав преглед за трансвер ме фати сипаница одложивме за 2месеци.Си викам секако ќе чекам во мегувреме да поднесам за ваучер.Поднесов документи во ноември,од ваучерот ни трага ни глас .Кога не оди,не оди со сила неможеме ништо.Од ваучерот се откажав, ми закажаа преглед во петок.Се надевам дека ќе стигнам до трансвер овој пат.
Iskreno toa sto e do mene i te kako vnimavam,osven na kilaza ovie 2 meseca sto lezev doma radi gipsot ko svince za kolenje stanav ama ete se nekoja rampa na patot se pojavuva... no nie sme jaki ke go pomineme i toa jas nekako osekam oti ovaa godina najmnogu pozitivni beti ke izlezat od temava
@Only1 Mila kako ja izlecivte ureaplazmata,mene na mikrobioloskite mi izleze pievme edno pakuvanje sumamed treba novi da pravam no nekako mislam deka moze ne e izlecena
Мора и двајцата да пиете антибиотик.Ние певме вибрамицин 10 дена, и плус вагиналети еритромицин ставав 10 дена.Вагиналетите ги нема, но ги прават по нарачка во аптека во Скопје.Претходно секаков антибиотик пиев и не поминуваше.
Devojki zdravo, imam edna dilema okolu dokumentite za vtor vaucer. Gi sobrav site samo me jade crvot okolu izvestajot od GAK za 4D. Izvadiv nov, no na nego mi pisale deka matkata mi e so pomali dimenzii i deka prethodno napraventa histeroskopija nemala efekt. Na izvestajot koj go podnesov za prviot vaucer od minatiot pat ne gi pisuvase ovie detali. Inaku imam dokument za napravena histero/laparo od Cair kade pisuva samo deka laparoskopijata ne e uspesna. E sega se mislam dali da go podnesam stariot bidejki nigde na Fzom ne procitav deka ovoj dokument treba da e nov ili da napravam novo 4d. Ste imale li slicna situacija, mi e strav da ne me odbijat poradi toa.