Bas denes go prasuvav Dimitrov za istoto i mi rece deka razmisluvale da ja vovedat i taa metoda vo skoro vreme.
Zdravo, Prv pat razmisluvame za ivf, pa sakav da prasam koja klinika bi ja preporacale nie razmisluvame za plodnost i new born, dali nekoj imal loso iskustvo kaj ovie dve kliniki? Kriteriumite za ivf preku fondot dali nekoj znae kade moze da gi vidam ili nekoj da mi gi prati ne sme dolgo vo brak pa neznam dali e toa precka? I dali nekoj ima informacija na privatno kolku bi ne cinelo znam deka inekciite se dosta skapi sami po sebe pa nekoj otprilika da kazi suma kolku go cino? Izvinete na dolgiot post no nema nekoj vo mojot krug sto bi mozela da prasam a imam mnogu prasanja
Neznam vo Mk dali godinite brak znacat,znam deka ke ti barat i od tebe ispituvanja i od maz ti spermogram,ako e se ok togas ke ti najdat resenie,isto kako i ako ne e ok sto ke znaes so koj faktor ides... Devojki jas bidejki lani bev van sebe po poimot ispituvanje krv i hormoni moze li nekoj da mi kaze sto se 3 i 4 hormon TSH Prolaktin Testosteron DHEAS Tie mi gi barat od klinika doktorot,sega vrtrv kaj mojot maticen doktor odma utre mi dade termin da odam da mi zema krv pa bi sakala da znam sto e sustinski toa,da napomenam znam deka sum i lani toa ispituvala no nekako mozokot mi e blokiren neznam sto e toa
https://fzo.org.mk/postapka-i-upatstvo-za-bpo Повели овде ги имаш сите информации, бракот нема никаква врска ние сме во вонбрачна врска и добивме ваучер. Критериумите ќе ги видиш овде.
Da mila prati gi nema vrska i kaj isto bese od dva rezultatite so razlicni dijagnozi bese no ne ni napravija problem nikakov so lesno
Napraviv denes novo na privatno ne mi se rizikuvase so toa od GAK. Ke podnesam dokumenti utre pa ke vidime.
, Dali vaucerot vi bese so inseminacii prvo ? Oti doktorot zaradi vtoriot spernogram mi rece deka ne mozi preporaka da mi napisi za vaucer Bez inseminacii
Здраво девојчиња Дали некоја има искиство со операција Лапоратомија на клиника во Скопје и кој доктор би го препорачале? Треба да правам прво тоа па потоа ИВФ
tofovski go falat i zoran ilievsli vo cair, licno iskustvo nemam so nikoj od tie dva. Koj ti predlozi laoaraomija i zosto?
Др Таше ми предложи Лапаратомија поради ендометриоза и миоми на матка, пламирав да почнам со постапка ми кажа не можеме да почнеме без да се отстранат миомите и ендометриозата
Колку години си? Барај второ мислење. После таква операција мин. 6 месеци нема да можеш да почнеш постапка ако не и повеќе. Толку ли се големи миомите да мора рез? На твое место јас би отишла на др. место и евентуално би се нафатила на лапароскопија.
42 ne znam sto da praam i jas iskreno, do sega bev kaj Lazarevski toj bese protiv operacija ali invitrata bea neuspesni momentalno AMH 0,24
А да банкираш ембриончиња, па да правиш операција? Направи 1, 2 стимулации, замрзни си ембриончиња. Па после прави интервенција, па пауза после интервенцијата таман да се одмориш. И после враќај ескимчиња.
@Pipismel ти прати линк за документацијата погоре. Во врска со клиники, од тука некои искуства, мислам дека само за Санте можам да кажам НЕ ја препорачувам. Од сите др мислам дека веќе е индивидуално. Некакво испитување имате направено до сега? Хормонален статус, спермограм, микробиолошки брисеви? Ако имате маче torch обавезно. Да видите кај е проблемот. И со тие рез направете некоја консултација на некоја од клиниките што мислите дека вам ке ви одг. Па после решете. Приватно е доста скапо, Систина 3800 еур. Но тоа е индивидуално, зошто ако имаш нешто повеќе во терапијата вклучено, ке ти крене на цена. Исто важи и со ваучер, ако ја надминеш терапијата што ја вклучува ваучерот, си плаќаш сам. Мојот случај беше така, доплатив околу 45 000 за терапијата само.
Ako Dr Tase kazal deka treba prvo operacija treba covekot nikogas ne gresi.a amh ako e 0.24 ke izvadat maksimum 2 j.k tolku malku ne gi mrznat za zal.