Za nikoj doktor, nikogas, ne idete so vakvi stavovi. Oni se doktori ne bog. Drugo mislenje ne steti. Ne navlagam da kazuvam slucai od doktori cisto radi obzir kon site nivni segasni i idni pacientki.
Sekoj moze da si go kaze svoeto mislenje. Nikoj ne e Bog ama za strucnost I znaenje covekot e car. Ne e tip na covek sto ke napravi bilo sto samo za pari. Ako kaze deka nesto e taka taka e!
Ne bi rekla deka ako kaze deka nesto taka e, taka e, ne sfakaj licno ne mislam na nego tuku na bilo koj. Se e tolku individualno.
Koga e vreme da se smeni doktor? Koga ste odlucile da smenite doktor? Kako se custvuvavte posle toa? Kako bese ponatamosnata postapka ? Kako bese vibe-ot so noviot doktor? Dali moze brzo da se naucis ?
Jas licno za nego kazuvam toa sto mislam a sekoj si znae sto treba da napravi za sebe. Mozebi nekoj ke odi I na 10 drugi mesta za mislenje jas sum patalec I od negovata strucnost sum prezadovolna toa sto pred nego nikoj ne go vide toj go kaza od edno eho. I negovoto se potvrdi I so rezultat taka da sekoj moze da si tera kako misli a moeto mislenje za negovata strucnost nisto nemoze da mi ja pobie.
Убаво пиша @Mihaela123456 , ништо не губи членката ако оди на второ мислење. Може друг доктор ќе и' предложи друга опција. Со тој амх секој месец и' е важен. 6-7 месеци, особено после операција е мнооогу долг период. И како тоа не мрзнат 2 ембриона? И 1 да е, се мрзне ако си платиш.
Штом веќе размислуваш за тоа, можеби е време. Во спортот има многу примери на играчи кои од медиокритетни грејачи на клупа се препородуваат во новиот клуб. Во најмала рака, можеш да закажеш консултација со друг(и) доктор(и). Па види дали ќе си кликнеш со некого. Јас лично сменив доктор кога се почувствував дека не добив индивидуализиран пристап.
Јас сменив доктор после две инсеминации и две инвитра кај него. Се имав презаситено од докторот и не гледав некој поинаков пристап во работите а досегашниот не даде резултат. Ми требаше свежа перспектива и поинаков пристап, и тоа го добив. Воопшто не згрешив, имам многу повеќе ентузијазам сега со новиот доктор, ми се допаѓа пристапот и стратегијата, плус со промената на средината и луѓето што ве потсетуваат на неуспеси. Во секој случај мојата промена досега е позитивна, се надевам ќе заврши со успех.
@MAJA BITOLA Јас консултирав тројца доктори пред да се одлучам на миомектомија. Двајца рекоа треба, еден не треба Еден дури рече мора класична операција заради поставеноста на миомите Јас се одлучив да се оперирам, на 41г, довербата му ја дадов на Димитров, лапароскопски сепак на крај. Не беше успешно инвитрото и после операцијата но сега сум мирна дека не ги мислам, ги немам. Одам на трето за кратко време, се надевам последно Кај тебе секако е покомплицирано дека се работи за класична операција но не губиш да консултираш уште некој а секако одлуката тебе ти стои
На другарка и имаа предложено исто и тоа два пати, демек големи биле мимите. По моја препорака отиде во др. клиника и со една лапароскопија ја средија. Требаше да прави инвитро ама забремени по природен пат. Ова за во странство зборувам. Рез не е мала работа, а на лекарите им е најлесно така, зошто инаку мора да се доста спретни и брзи. Пак ќе кажам, јас лично не би. Во клиниката што ја спомнав погоре не ми правеа дури ни киретажа после спонтан за да не се повредува матката - туку ми дадоа апчиња, резот е нешто многу посериозно. Ова чисто за споредба и од лично искуство го пишувам. Имаш пробано со pimp my eggs терапија? Со таа и исклучиво здрава исхрана инклузивно спорт би требало да се извадат повеќе јк. Обично тие со ендометриза имаат и покачени killer cells, па во терапијата се вклучува и интралипид (+кортизол). Може веќе знаеш и имаш користено, ама ова чисто за информација.
Одбери двајца и оди на консултација и процени.Целта е успех и само тоа го гледаш и го бараш . Кога ке разговарате гледај го во очи има ефект пробај
Јас правев на ГАК, и кај мене на документот за лапаро/ хостеро пишуваше НЕ Успешна лапароскопија и не ми направија проблем го добив ваучерот. Иначе во систем по матичен број можат да гледаат се, извештаи, интервенции, се што е поврзано со здраство.
Za tebe mozda da ama nemozes vaka da zboruvas za site ete jas sum prezadovolna od dr trajkovski oti imav uspesno ivf ama nemozam da kazam oti e za site car za mene I takvite kako mene da ama ima I negativni iskustva I odkaj nego od prosta pricina sto I oni se luge I oni gresat I za mene licno tase voopsto ne e car ne bi poveke da zboram za nego oti vo zivotot se e iskustvo I pozitivno I negativno I go imam toa vo obzir oti ima I sega pacienti kaj nego sto pravat ivf I ne bi pisuvala poveke za nego
Jas smeniv trojca doc duri da bide. Pocnav so edna doc ama posle dva transfera si bese so isto moto “ke bide mlada si”, pa vtoriot doktor ne mi se pojavi na transfer i mi isprati drug doc vo koj shto nemav doverba, I na kraj zavrsiv so Dimitrov I uspeshen transfer od prva so nego.
Jas go smeniv posle vtoroto neuspesno invitro, ne vikam deka se e do doktorot ama sepak negovata strucnost e mnogu biten faktor a drugoto bi kazala deka e do sekoj nas individualno I sekako od Bozjata volja
Дечки, ми се јавија од Фонд дека за индикација ин витро, не одобрувале рефундација за клексани. На извештајот од трансфузиолог ми стои така. Имате нешто друго пишано или некоја информација, ве молам пишете. Толку пари издадени не ми е за тие 4000 денари, ама ме фаќа нервоза и отпор кон оваа држава.
Od koga smenile, ne e bitna indikacijata ako si so uredna documentacija mora da odobrat. Transfuziolog gi predlaga a mat ginekolog gi prepisuva, fiskalni so smetkopotvrda,izvestaj I transakciska ti treba
Јас имам поднесено за ивф за рефундација од клексани, ама ме одбија, кажаа само за бременост рефундираат. И испадна џабе собирај сметкопотврди и сметки и потврди.