ne e smenat zakon za oni taka da odlucuvaat, jas bi barala resenie od niv a ne telefonski i bi tuzela.
Nas ni prepisuva dr specijalist kleksani. Sho e bitno koj e osnovot, nema sansa ova da e taka. Toa e osnov za direktna diskriminacija. Jas bi tuzela.
Povekje od pola od trosocite po odnos na ivf ne ni se pokrieni. Ova sea ja preli casata, neznam zasto tie zdruzenija za ivf ne povikaat na protest. Sramota!
Колку што се сеќавам мора да има индикација зошто се препишани клексани. Во мој случај (и повеќето тука) стои ради мутации. Не се спомнува ивф како самостојна причина. Нека смени дијагноза матичната и пробај пак. Јас со мислење од трансфузиолог поднесував барање за рефундација. Но, има шанси и да е сменето нешто. Исто како на Јани што му “забранија” да прима по секоја цена ивф пациентки за мислење. @Lady Miami
na mojot izvestaj stoi od gin specijalist stoi deka imam izvestaj od transfuziolog i zatoa mi se prepisani. Izvestajot od transfuziolog mi go vratija, mi kazaa dovolen bil toj od spec.gink. Ova bese pred edna nedela.
Да, за тоа зборувам. Извештајот од специјалист (трансфузиолог) е основата врз која се препишуваат. Тој еднаш нели се зема, па со него кај мат гин и се рефундираат клексани кога ќе има потреба.
se nadevam nema dopolnitelno da me maltetiraat da go nosam pak. Bidejki minatata nedela mi go vratija kazaa ne treba dovolno e od spec.gink. Makar shto ednas mi falese dokument i zenickata mi se javi elektrinski da dostavam da ne idam pak.
Јас извештај од гинеколог немам. Имам извештај од трансфузиолог, мислам дека стои дека е ивф постапка и дека имам рез за тромбофилија. Индикацијата е тој рез. Мојот матичен лекар ми даде докуемнт дека ги имам примано таму. И на тој документ нема дијагноза
Сега гледам, пишал подготовка за ин витро фертилизација и пишал забелешка дека имам рез. Со ова да одам кај мат гинек и да барам нов извештај? Редактирам: шифрата на дијагнозата не треба да биде за ин витро. Треба друга да е. За нареден пат и за другите да ви пишам да знаете.
Телефонски го известија сопругот Сигурно е тоа, зашто поднесено е извештај како за ИВФ, а не за мутации причината за клексаните.
Мила сакам само да кажам дека кај нас е лудница за рефундирање на сретства посебно за клексан јас ги боцкав скоро 10 месеци а само за 4 месеци успеав некако да рефундирам другите ми пропаднаа џабе збирање сметки јас сум со мутации исто инв многу спонтани, секој месец извештај од трансфузолог, потврда од гинеколог и се беше џабе парите за 6 месеци ми пропаднаа така, гледајте што побрзо да си ги средите документите прашајте во фондот што како треба бидејќи законите од денес за утре им се менуваат
Kaj mene stoi vo izvestaj od specijalist ginikolog na gak, po preporaka na transfuziolog radi ivf se prepisani. Izvestajot od transfuziolog mi go vratija ne go zadrzaa. Sifrta od gin spec e zo3, pretpostavena bolest.
Девојки денес бев на преглед 11 ден од циклус, во понеделник пак ми закажа докторот прглед.На кој ден од прилика се прави трансвер со замрзнати ембриони?