Мене пред 2 недели ми рефундираа со извештај од ГАК. Да пробаш од таму , но само за 15 клексани даваат
dali ima nekoj boj od zdravstvo dase javam da prasam za vaucerot do kade e,seuste nikoj mise nema javeno.a edvaj cekam odgovor
Auuu ,maz mi sabajleto odense dokumenti za refondiranje na kleksane ama neznam so ke bide. A kako ti javija ? Telefinski ili? Nisto ne me cudi...
Па зависи, ми имаат правено на 17, на 21, на 19 ден, на 20, зависи од пациент до пациент. Зависи и колку дневни ти се ембрионите. Ако ти се 5 дневни, значи 5 дена од овулација или од стоп инекција.
Др. Илиевски, пред две години ме оперираше од ендометриоза ( единствен доктор што ми постави дијагноза од прв преглед го цитирам " 99% имаш ендометриоза, лапараскопија ќе направиме за 100% да сме сигурни", во право беше. Јас имам убаво искуство со него. Ептен е човечен и посветен.
Ова е после трансфер и отприлика 30 дена од извештај од трансфузиолог. Тесѕот нема врска ама негативен беше. Како и да е, фала ви на сите за одг, за нареден пат ке знам која дијагноза ке треба.
Jas denes ispitav toa hormonite i sega mi vrteja od klinika mi dadoa termin na 12 ti den od ciklus...pa ke vidime sto ke.bide
Да ама на извештајот од трансфузиолог стои мој број. И гаму е дијагнозата за ИВФ. Ако имаш др дијагноза ке свршиш раб.
Сега веќе е доцна, земени ми се по тој извештај, нов извештај со нова дата кога ке ми треба по нов трансфер.
Да, да. За истото мислев. Да си покриена пред, за време и после трансфер. А ми се чини дека прочитав дека на ГАК не давале извештај за терапија околу трансфер, само после позитивен тест? Да не сум грешка?
Хаос сум Каде е Илиевски на клиника? А кога ќе отидам на клиника Др. на клиника може ли да каже мислење дали треба операција или може со лапараскопија да биде?
Во Чаир е Илиевски. Види незнам многу за миоми, ама пред 4 години имав параовијална циста која ми го торквираше јајникот, пред операцијата ми беше цистата 8цм. ( со таква "ситуација" се иде директно класична операција) Докторката ми рече ќе пробам лапароскопски ако успеам да ја отстранам така ок ако не ќе мора класична операција. ( као царски рез вајда на таква мислеше) . Муабетов ми е и да ти рече може лапараскопски можеби нема да успее да исчисти се па да мора класично. Сепак најубаво доктор ќе ти објасни. Реши ги миомите. Ендометриозата не е толку страшна, претставува проблем за да останеш бремена, но немора да значи. Мене ми е вратена ендометриозата па природно останав бремена и плус со циста ( за жал со спонтан заврши во 8ма недела). Запамти 2 и 2 никад не се 4 во медицината чуда се случуваат.
Отиди кај Димитров на второ мислење да видиш дали има некакви шанси лапароскопски да се реши или мора лапаротомија да се прави. За ваква комбинирана дијагноза сигурно треба сеопфатен пристап и одличен хирург, а од Димитров нема боље (мене пред 2 год. ме оперираше од еднометриоза он). Било каква интервенција да биде, ако планираш да биде на државно, мој совет е само на ГАК и само кај Тофоски, никаков Илиевски, никаков Чаир, нема Илиевски такво искуство, башка не е специјалист за неплодност и не размислува за намалување на резерви што е најголем ризик при отстранување ендометриоза. Мора многу внимателно да се пристапи во твојот случај. Ако можеш да правиш интервенција приватно, тогаш моја препорака е да правиш кај Димитров во Систина. За државно пак, само на ГАК и само кај Глигор Тофоски, кој е и специјалист за асистирана репродукција, значи НЕ Илиевски.
023289092 jas na ovoj br gi dobivam od 12i30h do 16i30h e za informacii , i jas cekam ...tocno pred eden mesec gi poddadov , vcera se slusnav pocnale veke od fevruari da gi ragleduvaat pa se nadevam naredna nedela da dobieme odgovor... ti koga gi podnese ?
Zavisi kolku dneven e embrionot, I ke ti sledat ovulacija. Jas poslednite 5-6 dena odev sekoj den duri da se osiguram deka prsnal folikulot. Treba dobro oko i cesti pregledi ako pravis na pridoden ciklus. Od Kako ke utvrdat den na ovulacija 5 dena od toj den (ako e na pr 5 den blastocysta).
девојки, дали имате некое искуство со нутриционистот Марија Соколоска ? на фб ја имам заследено и ми излегуват доста приказни дека со менување на резим на исхрана останале бремени. Искуство дали имате? Знам дека е прилично скапа
Zdravo dali nekoja so endometrioza ostanala bremena so invitro , dr mi kaza deka imam endometrioza a ne mi rece nisto za nekakov zafat, sega ke pravam invitro so zamrzneni embrioni fala pozz
Posle kolku vreme od embriotransferot vi dadoa intralipidna infuzija, jas denes imav transfer vo 9 a infuzijata mi ja ukljucija vo 4,30 popladne Vi posakuvam uspeh na site sto ste vo postapka za invitro
@MAJA BITOLA se soglasuvam i jas so @ladystardust vo potpolnpst. So dve race potpishuvam za d-r Tofoski podobar za problematika so neplodnost na drzavno nema. D-r Dimitrov iskustveno ne go znam,no od toa shto ovde imam chitano e deka ima samo pozitivni mislenja.