Toksoplazmoza smeta na plodot dokolku veke nastanata bremenost ili e vo proces . Najcesto predizcikuva anomalii na plodot. Za luge koj ne se vo toj proces ne e strasna. Inace kako prenositeli se mackite preku izmet, plunka , gluvcite isto no I neodbro izmiena salata, nedobto termicki obrabotena hrana... da sum iskrena izbegnuvam salati vo resetorani t.e ne ni jadam.
Не знам дали плативме дел од инекциите кои не ги покривал фондот, пред пункција,искрено не навлеговме зашто сме дале досега многу и некако рековме ајде нека е се ок.
Да да, знам за бременост, ме интересираше какво влијание може да има на IVF. Веројатно од истата прилина ни бараат и инфективен скрининг.
Za ivf e bitno da e cist nasiot material. Da se eleminira toj factor I drugi koi gi ima na samiot torc.
Devojki, ve molam za odgovor. Vaka, site dok. spremni za davanje vo fond koga primekam deka nemam Pap test. Ispitav privatno i izleze deka imam HPV tipizacija. 1 vo prasanje mi e dali ke mi pravat problem vo fondot za ne ureden pap test? Odam da gi ostavam veke gotovite dok. mi rekoa treba fotokopija, a ne originali da ostavam. Sleden den odam so fotokopija mi se javuaat velat trebalo originali da ostavis. 2 prasanje vie kako gi dostavivte primerocite? I za kraj mi vikaat deka sum imala Pap test i ne trebalo da pravam nov. Vo prodolzenie vi slikam koj e tocen dokument pap test da mi odgovorite ve molam.
Матичен гинеколог ке ти даде упат за проверка на антитела преку крв. Ама штом си веќе во циклус истерај си на раат па после.
Копиите ги правиш за себе да ги имаш, а оригинали оставаш таму. Папот без разлика на резултатот го прифаќаат.
Dali mikrobioloskite izvestai ( bris od vagina) bris od cerviks, briz za hlamidija, bris za mikoplazma, ureaplazma se ustvari Pap Test? Zasto rogas pravev nov i go cekav celi 10 rabotni dena?
Тоа се микробиолошки брисеви, дали има бактерии. Пап е друга работа. Со него се проверува дали има промени на грлото на матката кои најчесто се предизвикани од ХПВ вирус.
Различно е брисеви и пап. Во докуненти треба да ги имаш тие брисеви и плус папот што ди го чекала десет дена.
Uste edno prasanje iskreno zatoa sto ne se razbiram od ovie medicinski izvestai. Vi prakam rez. od krvna slika, i rez. od hormonski ispituvanja da mi kazete sto mislite ve molam.
Душо, не сме ние сезнајни. Немој да си создаваш притисок без врска. Рез нека ги види матичниот доктор. Има референтни вредности од страна ама ако има било што матичниот ке ти каже.
Уште ова ми фалеше да го прочитам https://zenskimagazin.mk/po-in-vitr...5IttgTBd6lcRtW-l8UZM2txc1dtw-lDVaG-FQKLlw3Pxs