Devojki pri povtoren obid za IVF vo FZO se podnesuva kopija od HSG? Originalot mi e veke tamu. I dali gi podnesuvate nesto porano dokumentite pa dodeka stignat za razgleduvanje sekako ke pominat 6 meseci ili bash se ceka tocno rokot?
Нека е жива и здрава, да ви носи радости! Бидејќи сподели дека имаш правено и во мк, дали имаш забележано разлики во пристапот од типот тајминг, суплементи или можеби дополнителни испитувања во Чешка?
Ова е некој текст направен за да има мнг прегледи. Со донирани јк како е? Што ако кај таа другата немало имплантација. Тогаш оваа е среќна. Не би се потресувала околу ова.
Zdravo mila, imam 32 godini. Pred mesec ipol me operiraa vi Sistina nykleacija na endometrioza, a vo Noemvri polip. AMX 0.44 vo Avgust minatata god. Prv pat vo zivotot se razboluvam 2 pati vo 2 meseca i me drzi po 10 dena. Momentalno imam nekoj virus, mozno e velat od zab da e sedimentacijata kacena. Inaku sto pokazuvaat antralnire folikuli potocno, za sto sluzat?
Da bas za tajming Ili vreme na transfer po standard vo MK pravat Ili na 3 Ili na 5 dneven embrion so prethodno 5 dena progesteronska podrska Ili toa se 120h. Vo Ceska predlozija ERA test da se odredi tocno implantaciskiot prozor I kaj mene izleze na 127h+-3h Ili Znaci matkata e receptivna so 5 dena progesteron pred transfer. Poslednite 2 transferi mi gi pravea do minuta so isto vreme Koga bese ERA testot. Moze kaj nekoi da treba pomalku saati t.e denovi progesteron Ili pa poveke zavisno dali matkata e pre receptive Ili post receptive. Isto druga razlika bese prednisone tableti od pred transfer se do 8 nedela Ako e uspesno a vo MK samo mislam 5 dena se prima od transfer. Drugo intralipidna stavav po preporaka od Ceska pred da se pocne so progesterone, posle transfer te posle beta test i potoa na sekoi 3 nedeli do 12 nedela. Na kraj za posledniot tranafer napraviv i grebenje na matkata na 20 den od ciklus. A od suplimenti samo Femibion piev i drugo nisto. Isto pravevme i PGT na embrionite
Мила, рано ти е уште за хормони да провериш. Си имала интервенција пред месец и пол. Дај му малку време на телото да се опорави и да се стабилизираат хормоните.
I nie bevme so vaucer od fondot pa dva mec terapijata mi vese po 100evra posle toa na punkcija mi pobara 600evra vo pravtna bolnica pravev so vaucer i sto e najtragicno den pred punkicija mi javija deka treba d auplatam 600evra strasno neznam segde e razlicno kako sto slusam jas od zeni ama koga ke vidis pola pari od privatno inv sama si gi davas no toa e se borime
Kade pravese ? Tolkav trosok e poradi dopolnitelnata terapija koja sigurno si ja primala . Imas na stranata na fzo koklu.terapija ti pokriva fondot. I na smetkata obicno ima.sprcifikacija za koja terapija. Proverisi sigurno e taka.
Затоа и ти пишав. Висок е е2 за во фонд. Ти објаснив во еден од претходните одговори. Почекај до следен циклус, да го начекаш под 60 да биде. И гледај и фсх под 12,5. Затоа што ќе ти побараат амх, а тебе ти е под 1.
Антралните фоликули се показател на резервите на јк нешто слично како што е индикатор АМХ то . Малку антрални - намалени резерви .