Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Tiffany01

Tiffany01 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2021
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    792
    :hug:

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Estrellas

Estrellas Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Веќе 3 години се обидуваме, имаме испитано се.По една лапароскопија заради запушена туба останав бремена но егтопична бременост беше. Повторно направивме хсг испитување кое покажа дека нема запушување, па се дојде до заклучок дека проблемот е најверојатно во тубите бидејќи и по лапараскопија е егтопична бременоста. Исто така имам проблеми со полицистични јајници и тироидна. Имам препорака од лекар дека ќе можам да останам бремена само преку ивф, но се уште се немам одлучено за клиника и дали би одела преку фондот или не. Од една страна веќе имаме потрошено доста пари бидејќи се што имаме направено операцијата, испитувањето и консултации со ендокринолог е направено на приватно, но од друга страна не ми се губи време со собирање документации и чекање на ваучер.

3. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    928
    Девојки здраво,
    Од каде може за поевтина цена да набавам PROfertil за жени?
    Како што гледам во Германија се многу поевтини од кај нас.
    Ве молам кој има нарачувано ако може да сподели искусто од каде може поевтино да ги набавам?
    Поздрав

4. Katence_bebence

Katence_bebence Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Денес правев тест 12 ден после трансфер и е негативен :doh::doh: имам од време навреме менструални болки, имала ли некое искуство со тест да биде негативен, а бета позитивна

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene toa ne me cudi I mene mi se sluci istoto pred 10 god vo plodnost da mi naplatat plus 3600 den koj do den denes nez zasto bea za terapija sigurno ne otiis primav 30 inekcii sto gi pokriva fzom I isto samo smetkopotvrda mi dadea no ne I fiskalna smetka

На Bebe moe му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    3.329
    Почекај два-три дена о повтори го тестот

На Katence_bebence му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Katence_bebence

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Утре треба да проверам преку крв, па ќе видам, ама штом на тест е нагивен сигурно и преку крв ќе биде негативен....

8. misli_si

misli_si Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    401
    Да, на 12 ден домашен тест беше негативен на 14 бета позитивна. Уште ми е криво што направив домашен, ептен се разочарав, пошто после и бетата ми беше сумлива и не ми се веруваше. Затоа мислам дека е лоша пракса да се прави домашен тест. Како рекле докторите така па што е тоа е.

На Rtulka, Japonka9, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Katence_bebence

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Се разочарав и јас и сопругот.....а од клиника ми рекоја на 21.03 да проверам преку крв, и преѓе реков ќе направам еден тест и кога излезе негативен се разочарав

10. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne mozes da znaes dali ke imas ili nemas ovulacija, hormonite ke si kazat koga organizmot e spremen. Jas veke 2 meseca ispustiv za transfer radi toa sto nemav ovulacija. Koga ke se namestat kockite, togas. Najbitno ne misli mnogu na negativni raboti, jas uste prviot mesec se isfilmav deka vleguvam vo menopauza :?: doktorot mi rece na relax i po 3 meseci da proveram hormoni

11. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Jas domasni testovi ne pravam, mene ne mi se verodostojni tie za ivf, samo bhcg. Ako ne mozam da izdrzam 12 den si pravam bhcg

На Rtulka, Japonka9 и Katence_bebence им се допаѓа ова.
  12. Katence_bebence

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    359
    Е сега тоа е...ќе видам утре преку крв, и ова е памет за другпат и памет за сите :D:D

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mila@@@

mila@@@ Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Денес ми беше трансферот а јас целата сум напната, се си мислам како се мрдам, одам до тоалет ембрионите ќе испаднат. Дајте некој совет колку дена строго мирувавте .

14. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Lele ista ko mene,ja prviot den transfer vo 11 ipol ja na mocenje otidov vo 18h od strah,i samo gledav vo mokracata....a koga bidna transferot doktorot mi rece za 15 min mozes da ides vo wc ja mu vikam kako a sto ako padne on se nasmea i rece mozes utre i na plivanje ako sakas da odes...ovde vo At nema.miruvanje,ili da se pazis samo rece tocok da ne vozam,i da ne usisavam se drugo moze

На _Vera_ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mila@@@

mila@@@ Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    А јас веднаш по трансферот мокрев докторот не ми кажа да почекам. Ајде само со господ напред..

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    3.329
    Само прв ден, ама не строго, него да одмарам.
    Сегде на интернет ке прочиташ дека нема шансибда испаднат. Еднаш ставени, не испаѓаат. Тоа не е празен простор, туку замисли си ронка меѓу две кришки намачкани со мед, слепени една со друга. Значи таму се! :)
    Со среќа:hug:

На NNA, Anatema, tihoreckaia и 2 други им се допаѓа ова.
  17. M@rija

M@rija Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    112
    Na koj den od ciklus ti bese transferot.jas vcera imav transfer. Ajde so Gospod napred da vidime 2 crtki:inlove:

На Viktorijaaa5, DreamOn и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Mene 2 pati mi gi refundiraa. Pri prvoto in vitro i sega posle 2 transfer. Izvestaj od transfuziolog, od maticen ginekolog izvestaj i potpisi deka me bockaa. Fotokopija od transakciska smetka. I mi gi pustija na smetka pred nekoj den

19. mila@@@

mila@@@ Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Na 17ti den od transfer . Ajde da se izvaduvame

На Lady Miami и M@rija им се допаѓа ова.
  20. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.094
    Допаѓања:
    1.554
    Само позитивно и се ке биде добро, моето искуство го кажува тоа мојата приказна ке ви ја раскажам во кратки црти... Имав 3 спонтани природно потоа ги собрав сите документи поднесов добив одма ваучер кога отидов кај мојот претходно избран доктор ми кажа дека мора лапараскопија да ми се отстранат каналите го послушав додека ја правев лапараскопијата примав и терапијата за инв бидејќи ваучерот ми беше при крај една недела мирување од лапараскопија и одма пункција извадивме 9 јк од тие 6 се оплодија ми закажаа за трансвер на 5 ден со полна бешика да бидам и сите правила јас отидов ме наместија на столот и доаѓа сестрата вика докторот има уште една операција ке се задрже викам јас не можам веќе да издржам морам да одам во вц вика оди и после ке пиеш вода не е страшно има време јас излегувам од вц докторот во ходниокот ме викаат јас целата исплашена барам вода вика ајде не мора слаба си ти ништо со празна бешика направивме трансвер на два ембриона после пола саат пак ми се оде во вц станав отидов потоа се возев до дома 100 км првиот ден да кажам откако стасав дома одмарав малку од утредента си функционирав нормално без кревање тешко и наведнување станување и нагли потези.. Од тој трансвер сега имам едно слатко мало бебуле што за некој ден ке прави 5 месеци... Сакав да кажам дека нема правила господ е голем и еден ден на секој ке му подари ваква радост ви посакувам успех на сите и во најскоро време да се израдувате со две цртки :)

На mici22, NNA, Anatema и 17 други им се допаѓа ова.