Сабота, јави се каде планираш да ги проверуваш и прашај и најави им за сабота, во принцип земаат крв за хормони.
https://shop.benu.rs/search?q=Profertil&category=home Повели драга. Многу поефтини од кај нас и секогаш имаат се. Јас стрикно од Врање купувам лекови
Јас сменив доктор и веќе месец дена сум кај друг доктор. Прво морам да кажам дека премногу ми е незгодно да не го сретнам стариот доктор зошто од иста клиника е и новиот доктор. Исто како тебе и јас се надевав дека предходниот доктор ќе ми помогне и имавме прекрасен однос ама сфатив дека не обрнува доволно внимание на мене. После 6 крио трансфери сфатив дека предходниот доктор не менува ништо и не испитува зошто не успевам. Така со последниот ембрион решив да одам кај друг доктор кој што за разлика од предходниот доктор се си запишува и секое одење кај него си чита и точно знае што дијагнози имам. Дополнително ме прати на испитувања од кои утврди дека јас треба да примам интралипидна што предходниот доктор ниеднаш не ми дал, па може и затоа да имам цело време биохемиски. Ме спрема со многу витамини и пред крио ми проверува е2 и лх за да види дали ќе пишува шема. Предходно кога ме спремаше докторот за крио само ехо и по пукање на фоликул ми закажуваше трансфер, а немаше поима што дијагнози имам и стално морав да кажувам што имам. Сега од старт гледам посветеност и се надевам дека ќе има успех. Знам колку го сакаш докторот, а и јас го сакам многу зошто е добричина ама мислам дека имаме слично искуство со него... не знам како ќе се однесуваме кога ќе ме види во клиниката ама тоа мислам ќе биде кога тогаш, но морав да сменам зошто ништо поразлично не се правеше 6 трансфери од кои 1 мисед, 3 биохемиски и 2 ништо... Сепак за да смениш мора сама да се одлучиш според твое убедување кога е веќе време за тоа... ти посакувам успех што и да одлучиш
Gonal i Triptofem jas gi primav od vtor den cikluz i primiv sve vkupno 24inekci i imav jk 15 so golemina 16,17,18mm malce pecat no nisto strasno jas gi primav vo stomak ti poskauvam uspeh i na kraj so dve crtkiso lesno
Jas realno smeniv 3 ivf kliniki od sovet od edna zena se sto ne ti odgovara menuvaj za da ne se potresuvas poveke I ne se pokajav 3 invitro zavrsi si mislam uspesno od toa sto smeniv dr a semite semite mi bea slicni pred I po ivf ama samiot pristap na dr mi vlea doverba oti se ke e ok samo nez dali imas ispitano vrodena trombofilija I dali imas napraveno histeroskopija da se vide vnatresnosta suplinata na matkata prasuvam oti jas imav septum a pred da bide otkrien I otstranet septumot imav biohemiska bremenost I imam I trombofilija koja prethodno ne bese otkriena
Имам мила и мутации и примам клексани особено што имам и лупус. Хистероскопијата декември ја правев со стариот доктор и ок е... имам една бременост што заврши во 6 месец ама тоа со првото инвитро кај Таше и тогаш примав се од тррапија па дури и декортин и мислам интралипидна. Задржувањето на плодот и тогаш беше тешко со мала бета ама успеа плодот и во 6 мес веќе ми пукна водењак заради слабо грло на кое ставив и абдоминален серклаж... тогаш се поврзав со предходниот доктор кој ми направи абортус и многу ми помогна, па од 2019 бев кај него ама не успеав до бебче зошто цело време иста терапија дава и само прогестерон, клексан и метил фолат и б12...
Ti si stvarno so mnogu slicno iskustvo kako moe. I te razbiram mnogu Mnogu mi e milo sto odluci da pisuvas i da mi go raskazes tvojata odluka, i taka mi trebase vakvo iskustvo da slusam. Jas zakazav termin so tri razlicni doktori, kaj prviot bev pred dva dena, vpecatokot e okej. Imam uste dve za konsultacija pa ke odlucim kade ke prodolzim so vtor obid. I mene mi e nezgodno da bidam vo ista bolnica i da prodolzim so drug doktor. Imam super relacii so stariot doktor i mnogu ke mi bide krivo koga ke go sretnam tamu. Znam deka toa nema vrska ama jas se custvuvam kriva. Noviot doktor sto imav konsultacija mi rece nesto sto mnogu me smiri :"TI smiri se, ostavi mi go mene vo raka". Toa mnogu sum imala potreba da go slusam.. Btw kakva analiza pravese sto se utvrdi deka treba da primas intralipidna? Fala ti za spodelenoto iskustvo.
За жал сите сме исти од кај тој доктор. Прекрасен е како човек, не сака лекови што мислам дека кога веќе правиме “со сила” бременост мора да сме под фул терапија. Малку промена во тој поглед и одма вродува со успех. Ајде само храбро и десет доктори да смениме мораме да стигнеме до целта.
Zosto slabo grlo na matka? Konizacija li imas? I da imas konizacija, site preporacuvaat cirklaz i teraat bremenost, prv prv pat citam deka moze i so cirklaz da pukne grlo na matka? Btw po tekstot mlzam da prepoznaam koj doktor si go odbrala, so srekja
Imam konizacija i amputirano mi e grloto pa staviv abdominalen serklaz, no problem e i da ostanam trudna... sega sum so Mitko Ivanovski i zasega prezadovolna od vnimanieto... se nadevam ke uspeeme zaedno
A site ja davaat taa terapija vo globala jas 3 meseci pred ivf piev l metilfolat vitamin b12 metilkobalomin kardiopirin sekoj vtor den I vitamin c I b kompleks na dr wolzz I da koga imav uspesno ivf piev do 6 den od et dekortin prethodno ne piev dekortin I kleksani mi uklucija od 3 den od ciklusot pred ivf I so niv terav do 20 dena po poragajot
Mene predhodniot doktor nisto ne mi dade osven progesteron i metil folat i b12, a 6 pati pravev tranafer