Од матичен гинеколог за Трансфузиона медицина или Ману. За 1-2 недели би требало да се готови, барем јас кога правев пред некоја година толку чекав. Сега може е и побрзо.
Девојки јас вчера прокрварив,баш на денот кога последен пат добив 24ти.А ,во понеделник требаше да правам тест ама направив вчера тест сабајлето и испадна негативен.Прекинав терапија,ама не извадив бета.Е сега денес на бришење розево,не ми е онака пробиено,па ме фати јанза да направам бета или што да правам незнам?
Направи си бета, имаш цо авицена за 850 денари, работат денес мислам. Домашните тестови се 100 посто точни само при позитивен резултат, но не и за негативен. Негативниот треба да се повтори за два-три дена пак.
Да ќе одам сега,знам дека е негативно…али па кога ќе размислам со првовоѕо дете исто крварев и тоа бајги па истерав бременост,така да никогаш не се знае
Девојки, нормално ли е после трансфер да има блага болка? Осеќам ко цело време да ми е згрчена матката, долниот дел од половината исто а може и од пункцијата јајниците ме болат уште. Сега кивнав и осетив кратко јака болка кај јајникот. Половината може и да ме боли затоа што цело време лежам. Ќе го прашам и докторот ама ме интересира и ваши искуства.
Jas celo vreme si bev so menstrualni bolki i si mislev deka vo sekoj moment ke dobijam.. a polovinata isto me bolese od lezenje.. normalno e ne se sekiraj!
Направив бета негативно,прекинав терапија најверојатно интуицијата ме водеше иако знам нетреба.Памет за друг пат,одиме понатака!Држам палци за сите што сте во исчекување и процес❤️
Како ми требаше твојата порака сега јас од вчера имам тапи како менструални болки, а датумот за добивање ми е тек среда четврток почнува нервоза да ме фаќа, полесно беше кога немав никаков симптом