Mi go znae slucajot doktorot...zosto procenil za mene okolu 30.000, a za tebe 4000 ne znam.....koga ke doznam ke pisam...
A be mene mi e straf nemoj taka samo kolku da ne e bez ic da me pominat. Bidejki kaj mene nema problem so endometriumot za da se pravi skrecing, tuku bi se pravelo parcijalno samo za eventualno "budenje" na genite za receptivnosta. Inaku, ako e so celosna anestezija nekakva dijagnosticka histeroskopija so skrecing po cel zid, drzi voda cenata da e okolu 20 000.
devojki zdr menen od fondot mi rekoa da napravam pap test i napraviv,vo rezultatot pisuva:benigni kletocni promeni,gabicna infekcija kandida,inflamacija,dali moze nekoja da mi kaze so ovie rez.dali ke mozam in vitro da napravam,ili treba da gi napravam ovie ispituvanja sto mi se na preporaka pa posle ?
Со кандида незнам дали ќе ти дозволат,така ми кажа сестрата кај мојот матичен.Третирај ја па повториго тестот.
A vie primavte nesto za kandidata,inaku jas nemam. Nikakvi simptomi ni resenie ni. Iscedok,I otkako da gi od nesam dokumentite treba li gi napravam ispituvanjata sto mi s. Vo preporakata kolposkopija hpv tipizacija
Se zemaat lekarstva, ne e strasno. Treba da ti dade maticnata terapija. Od brisevite nemas li rezultati ?
Da se doiskazam jas.... da nema zabuni i nepotreben somnez. Mene doktorot ne mi kazal cena. I jas sega ne znam kolku ke me krastat. Ovaa cena mi ja kazaa na pultot vo dekemvri, koga posle neuspesno in vitro prasuvav za skrecing vo ambulantski uslovi. Togas prvpat voopsto se spomna takva opcija kako eventualno nesto sto bi mozele da go napravime, bez bilo sto da definirame so doktorot.
Jas da ti kazam pravo pojaviv kandida od ospen i togas dimitrov mi rece ako imas simptomi cesanje iscedok i sl stavaj kanesten 6 dena ako nemas simptomi da ne ti davam dzabe lekarstva ke si se resi taa sama od sebe....jas pocekav ama me nervirase cesanjeto i si zemav kanesten vaginaletki 2 kutii po 3 se vnatre....taka sto kako sakas kandidata si e prirodna bakterija sto si ja imame site samo od x.pricini nekogas se mnozi poveke otkolku sto treba i pravi problem. Jas mislam deka treba da ti odobrat vaucer bidejki taa ne e nadvoresna bakterija
Nate se premori od objasnuvanje i fala ti Ajde sega pustaj mozok na pasenje i na 28mi da si pomines najlesno @hope@hope pustaj dokumentite papot e OK, nema od fond da ti pravat problem, no obavezno leci ja kandidata i povtori go brisot, sepak najubavo e sve cisto pa hormoni, pa bebe