Тогаш имате нешто плус. Кај мене немаше ништо друго, правевме 4 инсм. И др кажа дека ако не успее на втпра инсем дека 3 и 4 се мнг мали шанси ама правилникот е таков. Се да ти оди подмачкано мила
Јас пред 5 год почнав да одам во Њуборн кај Трајковски. Тогаш уште не ни планирав бременост, но затоа што бев на хормонска терапија ради ПЦОС сакав да се консултирам што како за понатаму. Пред 2 год почнавме веќе со испитувања и бев пак кај Трајковски, но се погодија некои термини кај што е на одмор и ме префрлија кај Хаџи Лега. На крај ми беше глупо да се местам и си останав таму. Инаку сум скроз задоволна и од двајцата. Трајковски е мн директен и искрен, тоа може на некој да му смета,мене ми беше супер. Хаџи Лега на почеток малце ме исплаши дека му требаше сигурно 5-6 посети за да ме запамти ( го разбирам секој ден има нови пациенти) ама сега веќе знае сЕ. Многу е пријатен, достапен е цело време ( сум му пишувала и саботи и надвор од работно време и секогаш ми враќа), што и да прашам ми одговара, ме праќа за дополнителни проверки итн. Целокупно сум задоволна од цела клиника. Е сега ќе видиме за ИВФ како ќе биде. Се надевам ќе имам позитивно искуство како и до сега.
Исто и јас денес се разбудив со силни болки и грчеви (исто како пред менструација), а сум трет ден од трансфер (без денот на трансфер). Мене и менструација ми доаѓа различно и си реков дека ми дојде, ама немав ништо. Трансферот ти беше со замрзнат ембрион? И дали беше бласто или трет ден? Стискам палци за позитивна бета
Баш така, сите се надеваме дека со инсеминација ќе завршиме работа, ама реално шансите се могу мали а не се малку пари секоја следна, плус губење на време, плус хормони и разочарувања... Исто и тебе, ти посакувам што поскоро
Најмногу разочарувањата ме јадеа... мене тоа ми беше најтешко. А и рез се трошат. Сега после тоа и еден неуспешен трансфер, сум поолабавена. Што не те убие ке те направи посилен.
Девојки здраво , Прегледував хормони на 3ти ден од циклус. Прогестерон ми е 0.45 ng/mml која вредност од табелата ја гледам, има три. Фол фаза . Mis. Лут фаза и Лут фаза ?
Devojki kako ste mi? Ve molam za odg. Kolku pari plativte za Spermogram na privatno? Mene mi naplatija 3000 den. vo Stip, a vo Strumica 800 den. Dali ima nekoja sto momentalno se vodi za IVF kaj dr. Organziski i kolku e zadovolna?
Mislam deka vo Sistina beshe okolu 3000 den. Ova 800 da ne e na drzavno? Ne se sekavam na GAK kolku beshe
Во Февруари во Систина мм плати 4000 ден мора да имате термин. Во Ремедика мислам беше 3000 ден , може и без термин колку што се сеќавам само носете си инфективен скрининг.
Поскапеле најверојатно. Ова со инфективен скрининг и претходно некој пиша, но на мм никаде не му бараа. Тој правеше и спермокултура оред ивф во декември, не му побараа.
Бидејќи е на 3 ден од циклус би требало фоликуларна фаза, лутеинска фаза е вториот дел од менструалниот циклус после овулацијата (од 14-15 ден натака).
Ne, mislam deka spermogram nikade ne se pravi na drzavno. Na privatno go plativme 800 den vo edna i 600 vo dr. klinika vo Sr. Ni javija deka taa klinika kade sto bese 600 den nema dozvola od min. za zdrastvo i e nevazecki, pa denes bevme vo Stip kaj Organziski kade sto ni naplatija 3000 den. Vaka pravejki sporedba so cenite vo Sr ni se vide mnogu pa zatoa ovde si prasav. Ubav den
Кај жената под 37, да, освен ако нема некој деуг фактор поради кој би биле неуспешни инсеминациите и се оди директно на ин витро. Пишува на сајтот на ФЗО кои се исклучоците, само ова дека не треба 4 инсеминации над 37 возраст на жената не го пишува баш јасно.
Не ти е рано за бета? Кога ти рекоа да провериш? Не мора да значи дека е неуспешно, прашај го докторот.
исто и јас неможам на ниеден број да добијам никого дури и кога одам таму лично, таа од обезбедување им се јавува прво, не и креваат, па после оди лично таму до канцеларија. Зошто има броеви за информации ако никој не се јавува? Инаку јас вртам на овие броеви Секретари: Несрин Муареми 02 3289-068 Катарина Наумовска 02 3289-016 И тоа во тој временски период, ама никој не се јавува, Денес вртев и на овој погоре што го имаа пишано девојките, ама ништо никој не ми се јави ни на тој број
Abe ne mi zboruvaj za razlicni rezultati.... Jas seriozno ne mozam da si najdam resenie kade da kontroliram hormoni vo Makedonija.....dijametralno razlicni rezultati dobivam....