Баш дијаметрално. Ај те молам кажи како може на Трансфузиологија да ми покаже мутација на МТХФР, а на Имунологија покажува дека ја немам. И таму и таму бев после со резултатите, муабетот им беше: Ам се случува... И сега имам или немам?
Девојки, дали со претходна конизација (скратен цервикс) може да се избегне 4 инсеминации и да се добие ваучер за ин-витро? Возраст 32год.
Zdravo feminki,sabota na 25.03 imav transfer mi vratija 2 blasticisti na 5 den so odlicen kvalitet ,pa dali treba posle.toa strogo miruvanje veke 3 den eve samo za do wc i jadenje stanuvam ,ve molam za sovet i kakvo e vase mislenje inaku inf pravev kaj hadzi lega i sum prezadovolna
Zenski, tie shto cekate odgovor od fzo za vaucer imate nekakvo info do kade se stignati ... se otkazav od zvonenje sekoe javuvanje naredna nedela ke bide sig razgledano ... odgovor uste nemam ..podadeni na 17ti Fevruari
Isto na 5ti den mene vrateni dva blastocisti... pa jas lezev da prvite tri dena strogo miruvav , posle pocnav sednata , do wc, do kujna ... na 9ti den napraviv test od nestrlpiva i bese pozitiven pa togas izlegov do bolnica i pocnav poleka poleka da si funkcioniram normalno najubava energija imav od zenite ovde vo forumot i soprugot sekako, ti posakuvam pozitivna beta
Јас имам одено во New Born, баш пред затворање и д-р Хаџи Лека се врати од паркинг да ме прегледа и дури ни ехото не ми го наплати, и дури ми се јави вечерта да праша како сум..
Мене докторот ми рече да функционирам нормално само да не кревам тешко и да не вежбам.Мојот трансвер беше во недела на 26ти.
Е ајде де. Што знам што да кажам. Катастрофа... Ова беше пред околу 5 години. И мака ми беше пак од почеток да ги проверувам, не ми се чекаше резултати и сл. На Трансфузиологија ме водат како со мутација.
Minatata nedela gi razgleduvaja od 2fevruar,znaci ovaa ili drugata ke stasaat do 17ti,znam po mene oti dobiv odgovor vo petokot,a mi bea podneseni na 2fevruar.
Е тоа и мене ме интересира, бластоцисти (5-ти ден) читав дека има поголеми шанси да се имплантираат, ама мене ми кажаа дека подобро е на трет ден да го вратат ембрионот зато што има повеќе шанси во телото на мајката да преживее. На форумов читав успешни приказни и со трет и со петти ден трансфер. Еве ако има некое друго објаснување и мене ме интересира.
Da ako nekoj ima od licno iskustvo neka kaze mene mi e prvo inf i bas i jas istot go citav a dr ne kaza za toa nesto samo kako deka gi odbrale najkvalitetnite embrioni a inaku nemavme nekoi problemi so soprugot