Da so nizok amh sum..0.3 mi bese vo dekemvri pred invitroto sto go pravev togas ,so milion stimulacii ,va januari imam vtoro nesupesno na priroden ciklus. Fevruari pravev pauza I resiv za treta sreka da go smenam doktorot I taka I napraviv. Inaku plus sme I so maski faktor asterospermija a jas imam I Hasimoto. Za tretoto blagodarenie na forumot I na clenki sto mi pisuvaa vo licni poraki napraviv TORC I test za trombofilija ispadna deka imam I genetski mutacii. Pred punkcijata ova piev: ovunorm, metiliran B12,metilirana folna,b kompleks, dhea,Q10,selen,vit D I Maca. Na punkcija izvadivme 1 jk, na den pred transfer pocnav so kleksan I prolutex, posle transfer so terapijata od pred punkcija plus pre mama,dekortin I crinone gel I intralipidna infuzija. Od se srce na site posakuvam uspeh I visoki beti
Ti blagodaram Lady bash od tebe nauciv mnogu raboti, ti posakuvam uspeh I da ostaneme vo kantakt da spodeluvame ubavi raboti...
Zenicki od koga ke dobiete vaucer moze li vednas da pojdete da aplicirate istiot mesec kade sakate za invitro ili toa e procedura ,koga izbirate doktor pred ili posle dobivanjeto na vaucer?
Da mozes vednas da si izberes kade sakas da pravis i ke si se dogovoris za ponatamu sto i kako da bide
Ti blagodaram na odgovorot mila.Kako se zakazuva i dali nekoi doktori si zakazuvaat unapred termini ( unapred dogovor deka ke ti ja vodi postapkata) ili moze da se izberat koga sakas,ne mi e jasno.
Добра вечер на сите. Во фаза сум на собирање на документите за ивф, после 4 неуспешни инсеминации. Имам направено хсг во ноември 2021 со уредни проодни канали. Дали би ми го признале од фондот хсг-то со оглед на тоа дека е поминато речиси година ипол откако го направив. Бидејќи никаде до сега каде што прочитав не е нагласено колку треба да биде старо хсг-то.
Ke ti go priznaat toa ednas mislam se pravi ili greska sum ... tie ispituvanja sto ne treba da se postari od 6 meseci se naglaseni ..
Да задоволна сум.Не бев со ваучер на приватно бев.Пациентка сум кај Лазаревски уште пред 5 години кога и да се јавам одма ми закажуват.Само најпрвиот пат кога бев чекав 1 месец.Мислам дека за нивни пациенти одма закажуват преглед.
Треба да го искористиш во рок од 6 месеци од добивање. Реши се и закажи си, кај некои се чека, кај некои оди побрзо. Не е некоја процедура освен ако првин сакаш да го видиш докторот, ама според мое искуство они не губат време. Барем мојот доктор се фаќа одма за решавање на проблемот.
Јас би ти рекла да закажеш консултации кај повеќе доктори додека го чекаш ваучерот. Види кој ќе ти остави најдобар впечаток, кај кого ќе се осеќаш сигурна дека тој е вистинскиот доктор за твојот случај. Ќе одлучиш кај кого сакаш да ја тераш постапката и потоа кога ќе имаш ваучер, си почнуваш според насоките на избраниот доктор.
Здраво девојки спремам документи за инвитро Сакам да ве прашам каква е постапката за да испитам генетски мутации на своја рака ,во мојот град нема треба да одам во СК ,па ако можи некоја од поискусните да ми објасни Ск сакам да проверам Што треба да и каам на матичната бидејќи гинекологот го прашав ми реце немаш потреба а нешто ме тера да проверам
Devojki zdravo, insulinska rezistencija dali moze da bide precka za bremenost i pricina za neplodnost?. Pravev ogtt trst i izleze deka imam. Pijam inositol. So normalna tezina sum i nemam policisticni jajnici. Nekoja so vakvo iskustvo da mi pise ? Dali postoi poseben nacin na ishrana nesto plus Blagodaram