Доколку сакате да испитате генетски мутации за тромбофилија потребен ви е само упат од матичен гинеколог доколку сакате да ја правите на државно, мислам дека се испитуваше на имунологија. Можете и приватно во Авицена, околу 3000 мислам дека е цената
Provereno mi e toa. Imam nekoi pijam terapija za toa. Sekerot ne mi e visok ama kje izbegnuvam seker sekako. Sekerot Na gladno 4.8 posle dva saati so ispiena glikoza ist mi bese.
Jas konkretno za kaj Lazarevski mozam da ti kazam zatoa sto samo tamu imam praveno koga go dobiv vaucerot se javiv na kontakt centarot mi dadoa broj na sestrata i si zakazav za prv pregled go odnesov vaucerot i dokumentite site kopii i dogovaravme sto i kako za ponatamu
Имаш на нет многу идеи, како и што да исфрлиш од исхрана за инсулинска резистенција. Генерално е да исцрфлиш бел леб, сокови, торти и слатки, а да зголемиш животински протеин и омега масти. Вообичаено тие што ја имаат, можно е да имаат ановулаторни циклуси, па заради тоа да не можат така лесно да останат бремени, ама и не мора да значи. Можеш и инсулинот да си го испиташ, најдобро консулатација со гинеколог и ендокринолог.
Побарај и упат за во ману на матичната, испитуваат генетски мутации за тромбофилија и таму. Нема гужва и услужливи се
Ispitaj si obavezno, se zema upat od maticen ginekolog do Transfuziologija vo Skopje ,jas tamu ispituvav vo fevruari I plativ 2200 denari So lesno
Физичка активност и внимавање на исхраната, избалансирана исхрана со јаглехидрати со помал гликемиски индекс, без бело брашно, газирано, благо. Многу е убава исхраната без овие работи, на нет има и многу убави рецепти. Ѕирни го профилот на Инстаграм bez_grize_savesti Има многу убави рецепти за инсулинска резистенција. Навики само треба да се сменат, не е страшно.
истиот ден ти земаат крв и одиш на консултација кај трансфузиолог или покасно стасуваат резултатите или повторно закажуваш термин за кај трансфузиологот
Kaj Stefanka vo Remedika odam. Kje razgledam na internet i kje se pridrzuvam kon ova. Insulin ispitav na klinicka biohemija ako e toa toa 8.3 mi e. Koga gi ispituvav site hormoni. Ti blagodaram mnogu kje istrazam malku vo vrska so ova.
Imas na fb grupa insulinska rezistencija I pokraj vitamin d ispitaj I genetski mutacii za vrodena trombofilija
Денес ми е 6-ти ден после трансфер, ми беше многу ладно не можев да се стоплам, измерив температура 37,2. Може да е од естрадиол/prolutex, нормално е? Му пишав и на докторот, ама ме интересира и вие што мислите.
Toa e ok,dobar znak,jas sum 5 ti den od transfer i neznam dali mozam da pocnam po malku da pesacam ,a inaku prvite dva dena imav ko bockajne vo jajnici i grcevi sega veke gi nemam tie simptomi,no ke pocekame za test
Мене докторот ми рече од 4-ти ден дека може да излегувам на прошетки, прашај си пак. Инаку истите симптоми ги имав и јас, грчеви, болка во долем дел на половина ама се намалија, скоро исчезнаа, уште ги имам по малку.