Inaku @Natasa. P sto e dijagnozata kaj vas tebe/soprugot poradi sto bi pravela skrecing? Sto ispituvanja imas dosega praveno? Znam deka imas 2neuspesni in vitra? Kaj gi pravese i sto otprilika smetal doktorot kako pricina za neuspesnosta ako znael da ti kaze? Zosto poveketo d-ri vo ovaa oblast na invitrovata medicina odat na eksperiment so nivnite steknati i donauceni metodi na lecenje t.e. odat na kockanje partija poker kaj nekoja pacientka rutinski standarden protokol na lecenje e dzek pot kaj nekoja mora se da se probase i sesto da uspee no i ne mora. Bas me zaintrigira so tvoive informacii sto ti e namerata da pravis. Jas ti posakuvam se najubavo i najiskreno da ne ti ni trebase da se podlozuvas na vakva postapka t.e.da si se sredese se samo od sebe i da dojdea tie 2te sto sigurno ke ti dojdat bidejki si junakinja herojka.
Jas sum kaj dr. Ivanovski. Kandida vo PAP ne preci za vaucer no dobro e da se tretira. Jas isto treba da pravam skreching, bidejki ne mozat drugo da najdat kako pricina za neuspesno IVF. I da, nie sme zamorchinja na dzek pot
Може ли кирилица да пишувате? Стварно е тешко вака да се следи. Наташка без гајле и без грижа! Јас не сум се заинтересирала за ова и фала ти многу на објаснувањето.
Ке имa ефект сaмo верба вo дoктoрoт и вo гoспoд се е нa нив,не те oстaвaт без aнестезијa вo билo кoјa привaтнa клиникa дa си зaтoa не ми се секирaј.
Sega koga ke zakazam termin kaj dr,da mi dade semata,a voedno i prv razgovor,dali mora da bide prisuten i mojot soprug?
Dijagnoza...se vo red i kaj mene i kaj soprugot, no nema jajcevodi. Zatoa odime na in vitro. Uff... poradi sto bi pravela skrecing, ... neznam. So endometriumot e se vo red, imame zamrznati embrioni i sega borbata e da se obezbedi sto podobra receptivnost na matkata. Navodno, so skrecingot, receptivnosta s zgolemuvala za okolu 20%. Sega nie pravime se sto ke slusnime deka e mozno da ni gi podobri sansite za konecno da si go ostvarime sonot i da imame bebusi. Posledniov pat I doktorot bese neprijatno iznenaden... se bese vo red, nemase pricina za neuspeh. Se nadevam ovoj pat ke bide poinaku. Blagodaram na podrskata mila. Tuka site sme heroi, i kako takvi, nemame druga opcija osven da pobedime
Ostaj duso...a da znaes i kako se napnuvam na tastaturava koga pisuvam, celata vleguvam vo ekranot I sega gledaj..pak nekoj ke prasa nesto, i jas pak od pocetok kako da ne objasnam?
една и единствена си Мислам да еднаш ти кажав ти да не си ќе немаме што да прочитаме на темава, ќе си правиме отвори затвори од кратки постови ако мила објасни да разбереме се како што е верувај многу помагаш И без напнување, релах, ти помагаш правиш добро дело со секој пишан збор плус Се ќе биде овој пат, и ова скречингов и се ќе се заврши со успех
Pustaj dokumenti, ali obavezno odi na hpv tipizacija, toa e mnogu bitno. Moze i kaj maticen toa da zavrsis preku kolposkopski pregled.
Мене матичната два пати на пап ме тераше типизација да правам па искачаше дека ништо немало...некад ко од предострожност да го пишуваат тоа...мене ми правеа некоја метода на барање на днк на хпв или како и да беше на гак кај другиот димитров
Od iskustvo kazuvam deka e najdobro da se napravi tipizacija, zatoa sto hpv nema nikakvi simptomi i moze samo kolposkopski da se vidi promena na grloto na matka. Zatoa sugerirav da se napravi tipizacija i covek da e miren ili da predzeme nesto na vreme.
Па сега немаме проблем, лани на хистеро и лапароскопија имав непроодност на канали и септум на матка ама тоа е решено, но никако не сака да дојде до бременост иако е се во ред
Каде ќе правиш инсеминација? јас мислам да ги пратиш документите во фонд со 3 инсеминации па можеби ќе ти одобрат јас ги пуштив со една па ме вратија за уште две,а спермограмот каков ви е?