Да, мила, мене ми успеа после 5 трансвери со бета 0. 6тиот ми беше биохемиска и мислам дека тоа ми даде надеж дека сепак имам шанса. Скроз те разбирам како ти е, ама мора да пробуваш пак и пак, само тоа е решението.
Хмм, мене ми дадоа естрофем а мислам дека не ми беше тенок ендометриумот, 11мм мислам беше пред пункција ако не се лажам.
Стварно не ми е цел да си пишуваме тука реферати ние што во ист кош сме. Ама на истото мислиме само не ме разба. Според се што пиша, се сложуваш со мене дека ние тука не го живееме истиот квалитет на живот. Сето она што го пиша во последниот пасус. Епа на тоа мислев дека во развиени земји се прави статистика и се оптимизира здравствен трошок. И за терапија и за испитувања. Кај нас нема таков ред. Нема ред ниту за други болести како хормонални пореметувања а дел од тие пациентки исто се на ин витро. И затоа пристапот е различен. Не дека кај нас е подобар. Кај нас не е ништо како што треба и терапијата во Швајцарија и Германија не значи дека ке успее тука.
Кај мене беше тенок, и пиев само неколку дена. После ми го прекина. Капс Мака ти даде? Јас и тоа имам, ама видов дека не е екстракт него мелена мака. Па си купив таков прашок и си го пијам во лимунада. А пробиотикот не ми е јасен зошто. Некој посебно ти има дадено?
Mene mi bese 7,5 i pred transfer i posle transfer estrofen sega stom mi dojde ciklus odma pocnuvam pak estrofen
Pa ne znam dali kaj nas ima ekstrakt od maca vo caps? Ti piesh takva? Na Now se Maca koren 500 mg. Znaci ne e ekstrakt nitu e standardiziran prashok. Isto mi se faka dali ke gi pijam niv ili melen koren od maka.
Нели? Баш ми е мило. Има многу такви, преубави јадења се. И на Пинтерест има доста идеи, ѕирни и таму, пребарај за инсулинска резистенција. Прави си неделен план за балансирани оброци и ужинки, држи се до тоа додека влезеш убаво во шема, па после и сама може да експериментираш. Ако не успееш да се снајдеш и ти треба и помош, може да се консултираш и со нутриционист.
Zdravo devojki posle 3 neuspesni in vitra sobrav sili da odam ponataka vas predlog na doktor se dvoumam pomegju petanovski i ivanovski
Јас Петановски моментално не го препорачувам, преоптеретен е со пациенти, сам работи во ивф одделот и не е посветен доволно. Јас бев три години кај него, за последниот трансфер воопшто не бев задоволна од неговиот пристап, дури и ми згрешија број на ембриони за враќање. И од други негови пациентки го слушнав истиот впечаток. Инаку докторот е супер, огромно искуство ама сам во хаосот моментално.
Девојки едно прашање, дали е можно FSH хормонот на трет ден од циклус да ми биде 11.4 … а претходно ми беше 16.7 па друго мерење 14.7 па во декември 15.2 а сега после две инвитра 11.4 …. Ке ги пракам резултативе за втор ваучер … па затоа се зачудив оти ми кажаа нема шанси тој хормон да се намали
Моја топла препорака Ивановски, пред се е човек, а после доктор. Агресивен со терапија, но те покрива од сите страни.
Denes mi e 6 ti den transfer ,i osven minimalno bolki vo jajnici kako za.dobivanne nemam dr simtomi,koga najrano moze da pokaze testot od 5 dneven transfer blastocista
Мене и во двата успешни случаи ми покажа домашен тест на 6-ти ден од трансфер, а на седмиот ден и бета проверив. Почекај уште некој ден ако успееш да издржиш, а зависи и каков тест ќе земеш, па најдобро е бета да се провери.
Mene toj hormon mi varira od 4,5 do 7,5 i mislam deka e povrzan so zelezoto vo krvta zosto koga zelezoto mi bese nisko fsh mi bese povisoko. Sakam da kazam od 7 mi padnalo na 5 sto znaci deka hormonot moze da varira, da se kacuva i da pagja