Samo uste da pocne da praktikuva progesteron da sledi pred stop inekcija.....kaj mene tuka ja utna nekolku pati, so drugo se bev pokriena. Vo drugi kliniki i stranstvo mnogu pocesto sledat hormoni dodeka se utvrdi ovulacija, a nasive tuka od eho kao odreduvaat. Posvetenosta na doktorite tuka e golem problem, bidejki imaat golem pritisok od pacienti, a se zakazuva kolku sto ne mozat da postignat i posle ima neuspesi. Inaku Mitko i spored mene e eden od najstrucnite ginekolozi vo drzavava, ali ete ne mi e jasno zosto sledi samo LH i Est pred transfer, a ne progesteron, koj e mnoguuu biten! Ova go kazuvam za da si insistirate i progesteron da se proveruva
Девојки тие што сте биле со долг протокол, сте примале естрофем цело време и имате неуспешен трансфер, после колку време сте добиле циклус? До сега сум добивала ваеднаш штом ќе прекинам со терапија, сега абер нема чак и уште сум како со симптоми пред добивање Естрофемот ми ја мати водата, прв пат пиев поголема доза и цело време, си мислам од него да е?
И мене ме интересира, дали ќе добијам додека сум на естрофем 2х1 и prolutex или поради хормониве ќе ми касни? Мислам се надевам дека поради друго ќе ми касни хаха, ама кога би ми бил редовен циклусот би требало да добијам во недела, а тест треба да правам дури во четврток. Инаку краток протокол, bemfola.
Јас додека сум била под терапија не сум добила, ама првите два пати добив нареден ден откако прекинав со терапија. А сега нема…
Трајковски. Не видов ни јас резултати само ми јавуваа да ми кажат дали е ок, ама знаев дека естрадиол проверуваме, за прогестеренот не се спомна ништо. А па прошлиот трансфер Е2 ниту еднаш, прогестерон на ден на трансфер, и тоа отидов боцната со пролутекс јер никој не ми кажа вака или така, и као треба да не си ама ок и си продолживме со трансфер, ова во Ремедика. Значи вака кога се зборат работите ми се чини дека така ради ред се прават некои работи, како на лента во фабрика, нека се тера само работата али шо да се прави
Мислам дека Хаџи Лега проверува почесто, инаку да, можеби си во право, премногу пациентки, не можат на сите да се посветат, ама се надевам дека знаат што прават…
Shto da kazam... Sepak za d-r Ivanovski nemam losha kritika,a imav i gooolem neuspeh kaj nego,da ne me sfati ova nekoja deka eve jas sum mu advokat ili portparol. Ti posakuvam vo mnovu brzo vreme da imash uspeh od ❤
Da,jas pravev histeroskopija i biopsija/ bris od endometrium. Imav 2 neuspesni transfera pri ivf, vaka medicinski se e vo red drugo i ostana uste toa. Najverojatno poradi toa nema implantacija
Nema medicinsko niti logicno objasnuvanje za ova. Ali vo Sistina nikoj ne ispituva, barem znam za Lazarevski i Ivanovski deka ne ispituvaat. Nemam prasano zosto, ne sakam sueta da povredam
Здраво, да ве прашам дали царскиот рез во претходната бременост го зголемува ризикот за спонтан абортус или биохемиска бременост во наредната бременост?
Zolto telo sto se gleda vo eho posle ovulacija, go pokazuva najdobro progesteronot. Ni eden doktor ne meri progesteron vo priroden ciklus. Ne znam dali e ok ama taka mi objasnil i mene mojot dok
Prelistaj niz forumov imas primeri koi koga im proverile progesteron, mislam imase primer so Plodnost, kade redovno proveruvaat pred transfer (ako e na priroden ciklus) ili ako ima stop inekcija i pred stop inekcija, imase primer so clenka koga i zgolemile doza na progesteron istera cela bremenost. Isto ima lrimeri ako se odi prirodno kombiniran, so stop inekcija, ako ne priveris progesteron endometriumot moze da e "prezrean" narodski kazano i nema sansa da ima implantacija Site seriozni kliniki merat i progesteron, mislam pogore i vie imavte status od vasite kontakti so stranstvo deka mnogu pocesto se sledat hormoni. Ne mora da sum vo pravo, jas si ja utvrdiv kade mene mi e utnato vo procedura, ne vikam deka ako sum proverela ke sum uspeala, ama po procedura treba da sledat
На мене при смрзнат ЕТ , еднаш неделно ми бараат е2, прогестерон и лх, клиника во Солун. Тоа го прават за да знаат со терапијата како понатаму, се е контролирано. После ЕТ, исто од 9 ден бета и прогестерон. Тука не било тоа случај...
Ne, samo pozelno e da ima bremenost posle godina ipol, najdobro 2 godini da pominat. Ama znam i slucai i porano sto ostanale bremeni i si isterale bremenost. Se e individualno