Јас досега имам 2 фет трансфери на природен циклус во Систина и докторот секогаш испитувал прогестерон и естрадиол на втор ден.
Здраво, имам ПЦО и Инсулинска резистенција кои се следени кај ендокринолог и пијам хронична терапија Метформин, Спиринолактон и Елова. Имам едно неуспешно инвитро и уште 5 замрзнати бласти. Гинекологот по контролата сакаше уште по наредниот циклус да направиме повторно инвитро, но ендокринологот не се согласи и одложиме. Во моментов се обидувам да намалам повторно тежина што многу тешко оди, зголемив физичка активност и нареден месец треба да направам повторно ендокринолошка контрола. Ве молам споделете ваше искуство и совет кој би ми помогнлао за понатака. Благодарам
1 ipol mesec piev estrofen,koga otkriv biohemiska prekinav i posle 3-4 dena mi dojde...e sledniot mesec Gospod go vidov,sto od bolki sto od preonilna menustracija
Внимаваш ли на исхраната? Претпоставувам ти забраниле благо, тесто итн… и ти дале совети за исхрана. Добро е што си зголемила физичка активност, ама мислам дека за резултати треба и исхраната да ја регулираш. Сигурно нема да оди лесно поради хормоните, ама тоа значи дека треба да го смениш начинот на живот и да не очекуваш брзи резултати и магични диети. Исто така зависи и од тоа колку килограми имаш вишок.
Mene mi proveruvale progesteron samo koga sum pravela fet so stimuliran ciklus od prv fen dobieno. Na priroden ciklus nikogas ne mi proverile. Sepak zboram samo za zamrznat embriotranafer.
На кој ден најрано може да направам домашен тест, трснсверот ми беше во недела со 5 дневни ембриони и не примав стоп инекција.
Na 14 den taka mi kaza mene dr,mene mi e 8mi den isto 5dneven embrion,i nez dal ke pokaze test domasen na 8mi den?
На 8 ден ке покаже само земи си од оние најевтините лабовик ли како се викаа сега и го заборавив точното име но околу 30 денари беа мене на таков тест на 8 ден ми покажа позитивен многу бледа втора линија а на шурчек негативен
И тебе ти е 8 ден можеш и ти да направиш, на мене на 1 март транвер на 8 март позивен тест ми покажа но кај сите е различно
A imase nekoi simptomi li,jas imav na pocetokot mn cesto mokrev sega kako da mi splasnaa denes simptomite,isto i umor osekav ama moze i poradi terapijata
За кои тестови збориш? Не можам да ги најдам на интернет. Оние што се како лентички а не пластичните?
https://www.slobodenpecat.mk/video-...sterilitet-na-pregled-kaj-doktor-bez-licenca/ Кој е овој доктор?
Точно е дека не испитуваат, демек од ехо они се гледаат а не е така, во Чешка а и во Русија со несоодветен прогестерон пред трансфер се откажува трансферот. А да и прогестерон после бета тест за да се збае дали да се појача или не прогестеронска терапија.