Feminki Kade go bockate kleksanot vo raka ili vo stomak? jas bidejki bockam I prolutex ,prolutexot go bockam vo stomak a kleksanot vo raka
Jas i prolutex i kleksan bockav vo stomak ednoto na edna strana drugoto na drugata samo vo razlicno vreme kleksan bockav vo 20h a prolutex 21h taka pocnav potoa mi ostana samo kleksan dokaj 6 mesec vo stomak posle vo raka bidejki stomakot mi bese tvrd ne mozev nabor da napravam
Ништо страшно некој капилар си погодила како го боцкаш под акол или директно јас боцкав 9 месеци директно и никогаш немав модринки
И двете во стомак, сама се боцкам. На рака претпоставувам не можеш сама? Мене не ми се прават модрици воопшто од клексанот, не знам на што се должи тоа. И каде на рака поточно е најзгодно? На стомакот има подебела кожа, и полесно ми е да штипнам
Да ве прашам едно глупо прашање, вие што сте користеле crinone gel. Кога одам во тоалет приметувам бели суви парчиња како таблета раскршена, како да не се апсорбира гелот. Нормално ли е тоа?
Во рака се боцка горе над лакт во мекиот дел после кога ке порасне стомакот нема да може да се боцка во стомак ке мора или во рака или во нога јас пробав вонмога ме болеше и почнав во рака не осекјав никаква болка
Во рака без штипнување, ептен поткожно со шприцот налегнат на 20 степени. Ќе се надуе местото како каснато од комарец, може малку да боли додека боцкаш, но не е страшно. Некои штипнуваат месо со штипка за коса и така боцкаат, но јас така не сум правела. Од рамо до лактот надолу, во тој дел. Си фаќаш ред и постепено боцкаш надолу, па кога ќе стигнеш после неколку дена до средина на рака, горе веќе поминало и да имало некое црвенило или некоја модрица, па спремно е пак местото за боцкање. Со месеци боцкам наизменично во двете раце, немам модрици на овој начин и стопати ми е подобро отколку во стомак кога боцкав.
Gledaj da ne odish mng na strana i da e vo dolnata polovina pod papokot, pomalku modrinki ima. Isto taka, poleka bockaj, pred vadenje na iglata broj do 5 i po vadenje so vaticka natopena vo alkohol drzi go mestoto sto e bocnato dodeka da pomine bolkata od bockanjeto. Za mene ova funkcionirashe. Ova e video od dok od ivf klinika Dokolku nemash mesto veke, jas nemav, poveli video za subkutano bockanje vo raka, no ke mora drug da te bocne. Treba da se bocne pod kozata i zaoa e pod agol 45 ili 90, za da ne bocnesh vo koza, togash ke ti se napravi meurce kako kasnato od komarec. Mene vo nogata taka mi se praveshe pa go terav maz mi vo raka da me bocka. Dva pati me bocna dodeka da napravm mesto na stomakot deka i prolutex bockav
Надја му е снаа на Таше, не работи сама туку му помага на Таше. До мојата пункција беше таму и бев презадоволна. Многу е покомуникативна од Таше и можеш да ја прашаш се и да добиеш одговор за разлика од Таше. Но потоа ја снема два месеци па останав со Таше
И да се направи меурче, пак ќе се апсорбира. Мене ми кажаа баш така да боцкам за да нема модрици. Сосема е океј и така ако е боцкањето во рака, така може сам да си средиш без да зависиш некој друг да мора да те боцка. Моето искуство е со такво боцкање, успешно со месеци боцкав и сега еве исто терам. И трансфузиологот ми кажа да терам така, а и резултатите од контролите се супер, повеќе од 700 не ми се качиле димери до крај на бременост, што значи се апсорбира како што треба.
Jas vam vi se poklonuvam na site sto se sami bockate.... Ja ne gledam ni maz mi koga me bocka On sprema inekcijata jas veke mizam
Кај мене мм мижи кога се боцкам во рака. Прво го викав да ја бвризгува тој течноста откако ќе боцнам, но после си реков сама ми е најдобро и го ослободив од тоа.