Колку што ми кажале 6 месеци за да ти се смират хормоните и зависи дали треба и нешто друго да направиш. Се троши организмот со ИФВ и му треба одмор, особено во поодмината возраст, или зависи како докторот ќе те информира
Мислам дека таква информација нема да добиеш, јас бев лично и ми кажаа само кога ми е предметот на разгледување. Сметај дека од Ку до Ск патуваат една недела док, значи дата на прием е недела дена покасно откако ги инаш поднесено, а писмото стига недела дена по решението. Ова од лично искуство кажувам. Среќно!
Вака поставив прашање но не ми го разбраа прашањето породена сум пред 5 месеци и имам здраво право бебче сега прашувам за второ дете после колку време можам да поднесам пак документи за ваучер а имам и веќе замрзнати ембриони само трансвер треба да се прави
A so koj sega sto terapija ti dadoa.,bemfoli ili triptofen ili cetrotide toa e terapija mislam,inaku jas isto se bockam.so prilutex i kleksani mi rekoa do 14den do testot
Jas se iznacekav 2 meseci ,koga i da prasav komosijata ne bila tuka odmori imalo itn ic ne se zamarat
Zdravo .Vo mojot slucaj 15 fevruari punkcija i zamrznani 4 embrioni od togas sum dobila dva pati seuste mi odlozuvaat transfer poradi hiperstimulacija dali nekoja se soocila so vakov problem i uste kolku treba da cekam
Добро е тоа, чекаат телото да ти се смири од хормоните, можеле одма да направат трансфер ама ќе бил неуспешен.
Девојки, направив тест 11-ти ден по ЕТ, негативен е. Ќе го повторам пак за некој ден и ќе направам бета, ама изгледа прво ин витро неуспешно
Zdravo Ve molam za info dokolku nekoj znaete Devojka bez partner dokolku saka da zamrzne jk, dali stimulacijata i punkcijata moze so vaucer od fond? Kolku e mrznenje na jk?
Me interesira dali macnini ,utrinski i gadenje e propratno za pozitiven rezultat simptomi,ili ne mora da znaci,mene mi e 10den od transfer i nemam nisto takvi simptomi,osven ko menstrualni bolki i oteceni gradi
Не е правило, мачнини, гадења и повраќање подоцна се јавуваат како симптом за бременост. Јас имав менструални болки, на пример градите дури во второ тромесечие ми станаа болни. Сè е индивидуално.
Devojki. Povtoruvacki biohemiski. Vcera vo prv den na ciklus proveriv beta hcg bese 8. Prirodno Kariotipot mi e dobar. Sto moze da bide be?
Letovo imav slicna situacija na tvojata... so toa sto kaj mene imase krf.... proveriv beta posle dva dena ne se sekavam kollu bese ama imase podmestuvanje 4 ili 5 taka nesto Ova bese prirodno a inace pri dva transfera isto imav biohemiska. Javiv na dr mi rece nisto ... ne mi rece nisto precision jasno konkretno.