Сопругот зема од матичен упат за Институт за имунобиологија и хумана генетика, и таму испита Хла Типизација, Дна фрагментација, Анти спермални тела и мутации. Ама ова беше пред 5-6 години, а сега дали е исто, не знам навистина. Да се распрашаш по доктори.
Aspirin 100 nema da tu steti shtom imash mutacii, po eden na den Klekdani ne veruvam deka ke ti pishat posle sekoja ovulacija, mislam deka odat posle pozitiven test.
Знам тука дискутирвме за нарачки од i-herb.ама имам заборавено, одамна немам нарачки правено. До која сума на нарачка не се плаќа ддв при подигање на пратката т.е. нема доплата?
DNA фрагментација на семрн материјал прават во Плодност, 4500ден пред 1,5 год плативме. Сум читала од други членки дека прават и во Систина. За на државна не сум слушнала до сега.
фала ти многу. Не бев сигурна дали до 25 евра или повеќе беше. Гледам сум ги цепкала нарачките до 25 евра, а незнам зошто. Значи од пошта подигам без ништо доплата така?
Не знам, многу сомнително ми изгледа, споделуваат искуства со едно шишенце испиено дека остануваат бремени. Ама од што сме очајни сѐ би пробале… не е во ред некој ако го искористува тоа
Како не? А тоа што го пишува: “деловна жена”? Мислам дека тоа е за со донирана сперма, не знам дали може и само за јајце клетки да се искористи. Најдобро да праша во некоја од клиникиве што прават IVF или директно во фондот.
Немора да значи , некој цела бременост ќе ја помине , ниту еднаш нема да има гадење , јас пред позитивен тест немав никакви симптоми , дури и градите што ми беа отечени ми спласнаа исто како пред циклус и секој момент чекав да добијам е после неколки дена од позитивен тест почнаа , ама јас имав hiperemesis gravidarum тоа е веќе друга песна
Jas podnesov, ama nemam odgovor. Inaku potrebeni se: smetkopotvrdi so fiskalni smetki od kupenite kleksani, izvestaj od transfuziolog i eden dokument od maticniot lekar deka tamu si gi primala. Samo izvestajot od transfuziolog mora da e pred ili na denot na prvata fiskalna. I vnimavaj dijagnozata na izveshtajot da ne e za ivf. Na mojot stoi sifta na dijagnoza za ivf i mi kazaa deka ke me odbijat ama sepak podnesov.