Mora da se prilozi dokument za kupena sperma ili slicno ili? Neli vaucerot moze za bilo shto da go koristime, primer imase slucaj partnerot nemozese da ostavi sperma na denot na punkcija pa jk gi zamrznaa..
Здраво, дали некој во скоро време има добиено ваучер, и кога има поднесено документи? Дали имате инфо дали воопшто има комисии? Некако, и покрај хакерскиот напад, многу долго време се чека
A od kade znaes deka e biohemiska. Kolku sto te razbrav deka na denot na menstruacija si napravila beta i bila 8. Proveri li pak za dva dena? Nema vrska dali si pocnala da krvaris poso ne znaes dali e menatruacija. Pribaj napravi pak beta ili domasen test
Se otepav od zvonenje ..... za denes odvaj da dobijam na 023289092 i mi kazaa deka koleskata so moze da mi dade odgovor e na boleduvanje i da zvonam kaj sekretarkite , a sekretarkite ash gi nema ke si cekame ...
Zdravo, me interesira dali mora dve nedeli posle transfer da se lezi? Problemot e sto sakam da zemam odmor bidejki ne sakam da znaat na rabota za celata postapka i mozam edna nedela max da zemam
Јас многу барав на нет ама не успеав да најдам, кои услови се за ваучер? (Што треба да исполни парот за да може да аплицира)
Мислам дека да. Има и во тие обрасците ставка една која се однесува на тоа. "Потврда за набавен донорски материјал од Министерство за здравство" Како инаку ќе прави ин витро ако нема сперма? Ваучерот е за ин витро. Кај паровите и да не е мажот таму во моментот, сепак има кој да даде сперма. Најдобро е да праша во клиниката каде планира да прави, сигурно имале такви случаи.
Јас мислам да зборнеш со докторот и да видиш што ќе ти каже. Јас сум имала така крварење, а сум останала бремена, а сум крварела и обилно во бременост. Не сакам лажна надеж да ти давам ама убаво е да знаеш ако е биохемиска дали паѓа бетата
И јас гуглав денес, порано границата беше погоре, а сега на официјалната страна пишува до 90евра нема царина, ама од 22 до 90 евра се плаќа ддв. Е сега дали навистина наплаќаат ддв над 22евра можеби ќе каже некој. И јас ко тебе ги правам под 22...
Стои ли кога си на контрола? Ако стои контрола по месец дена, мислам дека би барале понов извештај, зошто теоретски таа терапија важи за до контрола и би требало тогаш да имаш користено/купено клексани. Јас веднаш по завршување поднесов, мислам дека треба да не се постари фискалните од 2-3 месеци. Така нешто ми кажаа. Не те чини ништо да поднесеш
Мене логиката ми вика дека би можело да се искористи ваучер за деловна жена до пункција. Ако паровите користат ваучер само за трансфер, зошто да не само до пункција? Еве и во пар од некоја причина ако не можеш да направиш трансфер додека е валиден ваучерот, ваучерот си поминува, така да мислам дека не им е битно тоа, они ти го даваат за фул процедура а за што ќе се искористи право на пациентот.
Не, освен ако нема некоја друга индикација за тоа. Јас првите два трансфери бев дома две недели генерално лежење, седење, сега пак ми се фати 10 дена одмарање, пак ништо. Мислам дека воопшто не игра улога тоа, може првите 3-4 дена повеќе одмор дури заврши имплантацијата.
Девојки а колку е битен одморот во постапкава?Работам физичка работа и сакам да земам боловање и за време на стимулацииве. Дава матичен во овој случај?
Moja drukarka podnese vo januari i dobi vaucer pcetokot ma mart Gi imase site dokumenti i napraveno hsg
isto i mene. Nemozes da go diskriminiras pravoto na pacinetot shto kje pravi so svojot bioloski materijal. Vprocem vo plodnost imase zenicka soprugot ete ednostavno tuka bese na denot na punkcija no nemozese da izvadi speema. Zamrznaa jk, sleden ciklus on ostavi gi oplodija. Kolku e mrznenje na jk znae nekoj?
Ти следува боледување 14 дена после трансфер, до тест. Матичен гинеколог ќе ти отвори од ден на трансфер.
Progesterone depo na 4 dena odbrav, kleksan estrofem dekortin I vitaminite. Ako prasuvas za stimulaciite Meriofert I klomifen piev drugo ne mi teknuva sematta mislam kaj dojtorot ostana a vo izvestajot ne gi pisuva