Даа, во право си…имам грешка. Трансфер на 25.03 Хцг инекција на 28.03 Тест треба на 11.04.. Ќе си чекам и ќе си се надевам
Мене ме пратија цела недела на боловање… зависи од работата… јас се движам многу и изгледа затоа цела недела. ☺️
Никој не препорачува, јас си земав одмор. Мојата работа е во движење и не ми се одеше по секакви тоалети.
а кој те прати на боледување? матичниот? после трансфер следува боледување и тоа е две недели. зошто одмор да користиш две недели?
Не правев во Македонија, Германија правев. Тука не следува боледување после трансфер.. а ме пратија од болницата каде што правев ICSI…
Zdravo zenski se spremam za 2 ivf prvoto euspesno doktorot mi rece da nabavam inekcii genotropin ..blagodaram
Тогаш иако стои во законот не ни наплаќаат ддв до 90 евра. https://www.customs.gov.mk/mali-pratki.nspx
Изгледа и до 90 евра не плаќаме ни ддв иако стои во законот. Инаку i-herb не го пишуваат шипингот на кутијата намерно за да се намали сумата изгледа. https://www.customs.gov.mk/mali-pratki.nspx
Е заради ова друшке, работата ми е во движење, некогаш и поголем напор треба, денес бев презафатена и не го видов сатот дека е време за боцкање, пола час покасно се боцнав и жива се изедов. Пред два месеци кога имав пункција отидов на работа и ми идеше од га..т да си каснам се ме болеше.
Па не им кажувај дека трансфер си имала, измисли си дијагноза и јас од што не сакам да знаат денес ја утнав работата, се надевам не е многу страшно. Шала на страна, кога ќе го однесеш боледувањето ќе видат ама не мора сите вработени да знаат.
Јас затоа само на шефицата и кажав и кога ќе имам термини за на ехо и други работи да немам проблем и да морам да измислувам. Само она го гледа боледувањето и другите нема потреба да знаат… си тераш работата.
Snajdi se so drug doktor da ti pise dodeka se stimulaciite. Mene za prvoto ivf bidejki nemav razbiranje od rabota deka mi treba odmor, mi pisa ortoped 2 nedeli i posle ginekologot mi otvori za posle transfer
Ме фатија неподготвена бидејќи мислев на спонтан циклус ќе бидам. Еве цело утро на тел. едниот можи другиот не можи. Барем една недела околу пункцијата осигурав.
Feminki,da ve prasam 11 den mi e embriotransfer;napraviv test i pokaza 2 crtki ama ednata e bleda dali e toa poztiven