Здраво на сите, денес имав ФЕТ на спонтан циклус, кај што примив Ovitrel за овулација. Clexan, aspirin, витамини, Utrogestan ги примам од пред транафер (1 недела пред ФЕТ). Нов момент ми е што примив Choriomon 1500 веднаш после трансверот. Примал некој до сега така? Зашто е?
На боледувањето мислам дека може да ти напишат друго, во компјутер ќе заведат IVF ама документот што ќе го однесеш на работа да биде со деуго. Види тоа со матичниот, само ќе ти одбијат од плата со боледување. Обично препорачуваат неколку дена лежење па после да не се оптеретуваш многу, можеш и со недела дена одмор да завршиш мислам.
I jas go pijam folinomel skoro pri kraj sum so 1kutija ne osetiv nikakva promena samo sto odkako ke vo ispijam posle pola sat zaspivam kako bebe i koga e denot na ovulacija imam bolki sto do sega sum gi nemala i jas go naracav deka citav mnogu zadovolni zeni od ova pa neznam sveke probame isto taka i femina caj piev samo mnogu e jak ne se pie bez med isto taka i virak caj piev no od nego nemav nisto samo sto pocesto idev u wc isto kako uvin caj i sega prekinav sve samo ostanav na kesickive prasak
Здраво девојки. Во декември месец правев пап тест на кој покажа дека има вирусни промени кои асоцираат на хпв. Одма после тоа направив и хпв типизација на која не беше детектиран ниеден хпв вирус. Да напоменам, секогаш до сега пап резултатите ми биле уредни. Прашањето ми е дали некоја од вас поднела документи за инвитро со таков наод на пап тестот и да и одобрат? Или мора да биде негативен? Доколку може секако би ја прикажала и типизацијата заедно со останатите документи
После трансфер обавезно, нели самиот ивф доктор дава. Не знам дали и на вас ви се случува ама мене од стимулации како нешто да ми го влече стомакот надолу, како потечена сум, бавна сум и психички и физички. А работата ми захтева виткање на телото баш кај стомакот и цело време на нозе. Ама ќе истуркаме некако. Мене всушност најмногу ме плаши тоа дека од тие виткање на стомакот стимулацииве ќе ми истечат
Tocno,melatoninot uspiva. Abe ja nesto da pijam kolku Ne znam dali mi treba toa inozitol. Vo sistina Ivanovski mi davase vo sklop na Ovunorm. A sto sum idela po lekari porano, mi vikale nekoi licat na policisticni, so mnogu antralni sum i visok estrogen, nekoi vikale ne ti se. Insulin ednas proveruvav samo, i nizok. Toa bilo dobro mi rekoa. Drugo se ok hormoni, a ciklusov mi varira od 24-35 pa i nagore denovi. Nikad ne znam tocno koga ke dobijam, nekad porano me iznenaduva, nekad kasni pa si mislam trudna sum, i op ete go Ke zemam oddelno melatonin (citav nekade po net deka bil dobar za j.k taka neso) i ke zemam kapki Biserok(Virak) od bilna. Pa ke cekam cudo Gospod na pomos na site zenicki moi , da sme zivi i zdravi i da se izraduvame eden den site, bar so po edno bebe