Pa jas skoro 3 meseci barav termin ne mozev nikako da nacekam odma gi zafakjaat potoa uste 2 meseci da mi dojde terninot i uste skoro 3 mesrci za rezultat toa bese 2021 god mizebi sega besto se e smenilo
Систина 3800 евра. Но, не се препорачува нова стимулација толку брзо, јаки се хормоните што ги примаме. Некој ми пиша тука дека на природен циклус не мора да чекаш 6 месеци. Е сега таму ке немаш терапија како стимулации, ке имаш пункција, оплодување и трансфер, што не би требало да чини толку. Некои дополнителни терапии како тевагастрим и уште едно има што го даваат за матката да го прифати плодот што може да е плус цена, проверка на хормони ке имаш плус, ама горе доле е тоа. После трансфер терапијата е стандард. Најубаво е да прашаш и за цена и каква е можноста кај тебе за ивф на природен циклус. Јас сега ке правам криотрансфер на природен и тоа ке ме чини 37550. Нешто плус за сега нема ама чисто за ориентација ти кажувам.
Знам дека не е за овде прашањето, но во групата за спермограм не добив одговор Дали има некој искуство со овие витамини?
Vo New born celi iznosi mi gi zapisaa sega vo januari 130000 denari plus terapija, za dolg protokol. Za terapija max. mi rekoa 1000 evra. Veruvam deka ima dopolnitelni trosoci od labaratorii cuda. Jas odev na priroden ciklus, stimulacija samo so letrazol. Vo istanbul e 2800 evra ivf plus 390 evra od embrion za pgt ispituvanje plus terapija. Letovi prestoj tamu. 10k kje fati mislam.
Zdravo deojki Nekoja od vas skoro da primala intralipidni infuzii vo sistina da spodeli kako se odviva cela procedura. Ubav den na site
Види може и поскапо да те фати, јас имав сега на природен. Проверка на хормони ако следите е 1200ден од хормон и 350ден услуга што те боцнале, дополнително Ovitrel 2000ден, Atisoban 1500ден. Можда со више информирамна, ама еве како потсетник и за другите
Да, знам дека се наплаќа се друго дополнително. Ама не знаев дека и услуга боцкање наплаќаат. Фала ти на инфово. Од пресметка груба макс 8 000 ден над сумата очекувам. А тука не ги сметам Пролутексите и Клексаните и витаминскиот асортиман што го пијам
Okolu 20.000 den e infuzija so prestoj vo bolnica. Se prima od 5 do 6 casa, vo dnevna bolnica na ginekologija. Ti rezerviraat mesto od ivf oddelot, sestrata ke ti kaze koe vreme da otides. Mnogu zafrknato e ako treba da primas vednas posle transfer, zavisno kako imaat slobodni kreveti, moze i da cekas da se oslobodat ako si rano sabajle. Kako i da e, so srekja
Devojki aj hellp. Na priroden ciklus so clomifen sum ovoj mesec I na edniot jaknik imam folikul 19 koj malku e razvlecen I toj ke se punktira a na drugiot jajnik Dve jk po 13I 14. Cekam rezultati od hormoni no neli e malku besmusleno da se punktira jk so nepravilna morfologija ? Mislenje iskustvo so.ova ?