Да, го испуштив калциумот и вит ц, ги даваат како шема пред пункција во Систина. Супер ти е бројот. Претпоставувам сега само трансфери?
Да прашаш во аптека берна чаир или марија гален на партизанска. Јас имам кај мене во населба мала семејна аптека па ми нарачуваат ако не го држат но со можност во фармацевските магацини да има. Или да замолиш некој шофер кој оди во турција(така имам набавувано пролутекс)
Мене за последниот трансфер ми рекоа да пијам имприл, но бидејќи јас претходно пиев метилфолирана и б12 сестрата ми рече тогаш не треба имприл. Како што разбрав имприл е замена за метилфолати и б12.
Zenicki ima li nekoja koja so prvoto dete e prirodno ostanata bremena i porodena a za vtoro e so invitro? Sega koga ke se podnesuvaat dokumenti za vtoro dete za da bide neli so invitro kako naznacuvate? Ili se aplicira kako za prvo so invitro? Ne mi e jasno.Ve molam za pomos.
Да, Б12 и метил има, а дополнително има Бетаин, Л-цистин, Цинк, Рибофлавин, Ниацин и Б6. Не знам дали имаат некакво дополнително влијание овие другиве, ама јас еве и во бременост ги пијам сеуште.
Zdravo jas sum taka so prvoto prirodno ostanata i porodena,a za vtoro sega probuvam so invitro.Imam podneseno dokumenti za tret vaucer i tamu potpolnuvas za prvo dete,bidejki prvoto e prirodno.
Jas imam praveno vo Bugarija i rezultatot pokaza deka nema izmestuvanje na implantacioniot prozorec.Isto pravev posle toa invitro ama za zal ne stignav do transfer.Sega cekam tuka odgovor za tret vaucer ke mi bide petto invitro po red pa so Gospod napred se nadevam ke bide posledno i za mene i za site vas.
Фала, се јавив сега и во двете, рекоа дека нема. Најдов во Ќустендил друго име ама со иста генерика, па ќе одиме до таму изгледа. Фала на помошта
Жени, ваучер одобрен, но со донорски јк. Како иде ова? Да поднесам приговор за да пробам со мои? Или не оди тоа така? Амх 0.36, но секој месец си имам овулации, и мензис редовен. Малце ми дојде ко шлаканица.
Доколку поднесуваш првпат, ќе однесеш барање за со свои ј.к и ќе ти одобрат. За првпат одобруваат, после не.
Знам дека одобруваат, затоа прашувам што понатаму. Зашто на мене не ми одобрија? Дали можам приговор да поднесам за да ми дозволат еднаш со мои.
Да, поднеси барање во кое ќе наведеш дека ти е прво ивф и дека сакаш за со свој генетски материјал. До сега вака, на сите одобрувале.
Da ve prasam na pocetok na bremenost sum 4 nedela invitro ,soprugit nenamerno mi go stisna malku stomakot ama ne bese nekoj udar ali mi e strav ,ne e nesto neli za plasenje
Ништо не е тоа. Нема потреба да се плашиш. Честитки на бременоста и со лесно да си ја износиш. Можеш вакви и други прашања да поставуваш во соодветната тема Труднички муабети.