Исто се чувствував. Си преплакав кога видов. Поднесов молба рачно напишано дека ми е за прв обид и ми одобрија со свои. Ама така само еден ваучер следи. Другите се со дониран материјал.
I jas sum so nisko AMH 0.59 imam iskoristeno 2 vauceri so moi jk.sega naredno ke mi dadat vaucer so donirani?? Vie mu prativte i rezultat od AMH ili ? (Inace so tolku nisko amh ostanav prirodno bremena posle vtoroto ivf ama imav missed ab vo 8 nedela)
Nema da im pratis AMH. Ne si stavaj vo zdrava noga trn. Gledaj FSH, da ne e nad 13.5. Za da ne ti baraat, dopolnitelno AMH, da im dostavis.
@Japonka9 @Bebce ❤️❤️❤️ Бидејќи метилфолат и Б12 ги има веќе во имприлот, нели е доволно да се пие само имприл?
Ne se javuvaat , stignuva domsa zvestuvanje ... za prvoto ivf i na email mi imase stignato izvestuvanje ama sega odvaj prestignuvaat ocigledno...
Devojki ,mozi nekoj da mi gi procita rezultative za trombofilija, ne gi razbiram, ima mutacija? I sto znacat otstapkive Fala
I jas so 0.56 ostanav prirodno bremena, ne zavrsi dobro bremenosta. Za vaucer ne prativ amh. Mi odobrija so moi. Fsh mi e 8 a estradioloto 65 nemam indikacija za nisko amh. A nisko mi e. Posle dve godini od togas sega proveruvav 0.5 ne se namalilo nesto mnogu.
Znam za sinceto pred 5 godini ni stigna doma pismoto, sega vo fond ni rekoa prvo ke se javat pa ke stigne tuka drugo kazuvaat zeni...pa zbunka malku Ok, fala ti
Имаш, хетерозигот, како мене. Ке треба да пиеш метилирана фолна и метилиран б12, и најверојатно да примаш Clexane по трансфер. Ова го кажувам споредбено со мојот резултат, инаку не знам кое од овие што точно значи. Најубаво е резултатот да го прочита гинеколог или трансфузиолог.
Точно, има многу и со стимулации што успеале па ете ние не успеавме. Не сум зборела со доктори, ама мене ми нема логика зошто од ин витрово само 16% јајце клетки ми беа добри, ако одиме на прируден циклус има шанси јајце клетката да не е добра. Тоа значи треба да правам неколку пункции за да добијам добра јајце клетка? Затоа ми нема логика, освен ако од стимулациите не се добива повеќе незрели јајце клетки. стварно не знам, прашувам. исто така не знам како вчијае на резервите ин витрото, реално колку се трошат со стимулациите.
Колку години си ? Јас разбирам до сега од читање на темава дека амх дури и ако е мн низок пример 0.3 -0.1 но ако е со некоја порана возраст во почетокот на триесетите може да дојде до успешна бременост со нејзин генетски материјал -јк . Но доколку возраста е поголема а амх низок тогаш не само што укажува амх на мал број јк туку и на низок квалитетна самите јк - може да се зачне , но помала е веројатноста се да биде во ред со плодот и бременоста да се истера до крај(спонтан) . Така да од мое скромно познавање амх во комбинација со годините на жената се разгледува. Секако , секогаш пистојат исклучоци ..
Сега ми е страв за ова, за втор ваучер може да побараат АМХ? Јас секако не би праќала, другите хормони ми се во ред.