Ne znam dali Da vi kazam prikaznata za drugarka mi. 0.02 amh , 31 godini. Folikul ne mozese da izvadi vo sistina prvite pati. Bese vo Turcija tri pati invitro, sto ogromna doza na stimulacii,pak nisto. Dojde ovde so priroden ciklus kaj lazarevski izvadi folikuli tri meseci po red, napravi 3 embrioni. I se smiri i na kraj ostana bremena prirodno. Eve vcera imase slusnato srceva akcija. Toa e toa
Стимулациите имаат за цел повеќе јајце клетки, додека при природен само една јк созрева. И од друга страна може и да немаш секој месец овулации. Но немој да си поставуваш непотребни прашања. Тој циклус си дала се од себе и докторот ти дал терапија каква што мислел дека треба, ама ете не биднало. Витамини сигурно имаш пиено неколку месеци пред пункција? И ти си ко мене со идиопатски мислам. А тоа? Кога не знаеш зошто не бива природно. .. Ама завршивме со тие прашања. Одиме понатаму и ке успееме. Сочувај си ја силата и умот за наредно.
Mnogu vlijanie ima psihickata sostojba posebno na zenata. Koga ke se smirat ili otkazat, mnogu postignuvaat bremenost po priroden pat. Cestitki za drugarkata, za brzo i kaj tebe
Pa toa mi bese i mene zborot, nizok amh ama pomlada i ima mn golemi sansi za uspeh zatoa sto i da se malku na br kvalitetot e pogolema verojatnosta da e dobar . Jas toa taka go razbiram deka e mn tesno povrzano . Ne sakam da zvucam obeshrabruvavki zatoa sto sepak medicinata e mn kompleksna i postojat mn mn isklucoci .
Денес бев кај Таше 2 месеци пиев терапија витамини и циклопрогинова. Денес ми рече микргинон и за две недели да одам пак а тоаќе е 22 ден пд циклус. Не ми е јасно дали од тогаш ќе почнам со инекциитеили од следниот циклус
Здраво друшки! Дали е можно, дали и се десило на некоја од вас? Lh 6,9 E2 36,8 на втор. После стимулација со летрозол и мериоферт, денес на осми ден Lh 3,9 а E2 22,1. Си велам не е можно ова не е мој резултат, ми личи на резултати од втор ден. Толкав баксуз сум и ова да ми се деси? Докторот ми даде уште два дена мериоферт, има еден фоликул 15 мм него ќе го бркаме. Минатиот пат само летрозол, на 8ми ден сум имала исто фоликул од 15мм и е2 184.Ништо не ми е јасно
Vajda ke odis na dolg protokol, ali saka prvo da ti vidi dali ti se smireni jajnicite od mikroginonot i ciklorpoginovata, zatoa ti pravi kontrola odma posle mikroginon. Ako se vo red ke pocnes so agonisti (inekcii, po edna), vo rok od 3 do 7 dena ke dobies, pa od 2, 3 den od ciklus ke pocnes so stimulacii (togas odat kokteli od inekcii) Nisto ne e strasno, ne znam dali ti e prv pat, kako i da e, so srekja
Slab epten E2, jas imav vakov slucaj, ama jas odev na priroden ciklus za cryo transfer i mi go otkazaa. Sega ne znam kako im se gleda na eho toj folikul od 15mm, zatoa ti dava nadez so uste dve inekcii. Samo za 15mm E2 treba da e nad 100 za da e toj fokilul so dobar kvalitet. So srekja
Te citav deka si imala tanok endometrium prethodno,kolku tanok za da go pravis ona ispituvajne so era test?
Тоа ме чуди, како може и по стимулации да падне, сеуште не можам да сфатам. Мислам дека е погрешен резултат, ќе видиме во понеделник, ако не си пукнам до тогаш, толку надеж имав овој пат Фала ти на убавите желби мила, со убаво да ти се враќа
Не 3 инвитро ми е, ама претходните 2 одам на средба и одма инекции и за тоа сеа незнам, д вит и тестостерон исчитав и тсх кај нив. Пијам д3 од ноу 2по 1 2000 мг сега ми речи по 4 на ден. Д вит 22 ми е со претходно 2 месеци пиење апчиња
На 14 ден од 3 до 4 мм се движи, ама заради спонтаните имам 4 пати чистење, и незнам со ќе добиеме со Ера, на маж и ми рекле скречинг било подобро но нели и тоа е како гребење, чистење
Vo tek na stimulacii ne ti dava estroferm?zemaj po dve brazilski orevcina i cveklo i jas imav nizok ama okolu 6-7mm,ama mislam deka od klomifrnot mi se istanci,sega mie dobar.