Ke ti uklucat estrofem ili lenzeto sprej, sigurno toa, malku e toa za uspeh, ti treba poddrska, se resava toa, samo da e trosloen treba endometriumot. A toa sto imas spontani, se ispita li dobro od sto se? Bi trebalo na toa da se skoncentriras. Ti nemas problem so implantacija, ne ti treba skrecing spored mene. Koncentriraj se od kade idat spontanite
На последото испита ме во ману и не кажаа од што, така требало, не било од тоа, сигурно мислеле на мутациите
Идиопатски, да, најлошо е тоа кога не знаеш или па докторите не ја знаат причината. Пиев витамини ама тоа јас сама што си препишав според It starts with the egg.
Devojki, ne mi e logicno po vtor pat na priroden ciklus prazen folikul... na den na punkcija bese 21 . Na dva dena pred punkcija LH 4.1 estradiol, 211,6 , progesteron 0.45 tsh 1.1. Dali imate slicno iskustvo? Na ovie hormoni ocekuvav Polna jk. Tnx
mene mi se ima ednas sluceno, a imam citano i na drugi clenki. Nema nekoe posebno objasnuvanje, se slucuva..za zal.
Се подаруваат доколку на некому се потребни, за Мериоферт 75 рокот е до крајот на месецов а за Преднол до 05.2023.
zdravo na site So vaucer kolku cini celata postapka na ivf kratok I dolg Protokol I vsusnost sto pokriva vaucerot blagodaram odanpered ❤️♥️
Na aplikacijata za vaucer do fondot sto ja podnese se ti pisuva. Se sto e plus toa se doppaka I toa e relativno kaj sekoj
Jas vo noemvri/dekemvri imav stimulacija, dolg protokol, so vaucer, dopolnitelno plativ okolu 90.000 den, bez transfer, nemav transfer (so vkluceno zamrznuvanje na embrioni, toa e okolu 60.000, 30.000 drugi trosoci, terapija, vitamini, za maz mi ispitivanja). Ako imav transfer ke bese plus okolu 150.000 den (progesteroni, kleksani) Ali kaj sekoj e individualno, sekoj razlicno reagira na terapija, razlicna vitaminska poddrska, ima razlika i od klinika do klinika i od doktor do doktor.
Ние сега правевме во Њуборн краток протокол и доплативме 22000 (на тоа од фондот пишува дека е покриено ама сепак ни побараа 10000 за хормоните) ќе ги прашам следен пат во Њуборн, од фондот ми рекоа да пишам претставка затоа што наплатиле а не требало. Плус терапијата по трансфер уште околу 200 евра, вкупно околу 550 евра.
Како ќе одреди докторот, што мисли дека е подобро, мислам дека кај повозрасни жени не одат со долг протокол.
Jas ne doplativ nisto se mi bese pokrieno preku fond, samo za zamrznuvanjeto si olativ drugo terapija, prekgledi kontorli hormoni ni denar ne plativ so dolg protokol bev
Каде? Мене од Њуборн ми рекоа дека фондот признавал само ампули од 75 ИЕ и затоа ни побараа да платиме, од фондот рекоа дека не е така, дека плаќаат сѐ што е набројано на образецот.
Sistina, ne ima protokol se sto pokriva fondot, duri i prviot i vtoriot pregled posle pozitivniot test mi bea besplatni duri tretiot pat plativ 3300 denari