Вчера имале технички проблем и затоа беа недостапни. Се слушнав и ми кажа оваа недела се тука а од наредната докторот е на одмор до 24ти. @Dijana DM јас ги користам моментално од што немав што друго да пробам бидејки ми доцнеше циклусот а несакав да пијам било какви апчиња за да го предизвикам циклусов а плус што на последната анализа хормоните беа хаос.. си направив филм толку веќе нема да ми дојде откако почнав да го пијам фолиномелов после три дена добив циклус. Дали е од нив или не незнам ама ми олесна а скапи се..
Не се 3проверки туку 3хормони така ги сметаат Секој понеделник во амбуланта а онака секој ден на оддел
mene mi ostanale del od niv , isto gi koristev dodeka bev vo postapka isto vo istanbul , tamu i gi imav zemeno ako ne ti e veke kasno kazi ke ti gi pratam
Секаде така ги сметаат? Ова од фондот друго кажува: Под р.бр. (9) Хормонски испитувана, се прават стандардо три пати во текот на хормонската стимулација и тоа кај долгиот протокол со агонисти се тестира нивото на естрадиол, а кај протоколот со антагонисти се тестираат естрадиол, LH (лутенизирачки хормон) и прогестерон. *За сите наведени ставки во овој протокол (материјали, лекови и нивна апликација) здравствената установа не смее да бара дополнителни средства од осигурените лица.
Na12 den pravev sakav da povtoram na 14 ama lazarevski mi rece nema potreba dobra e beta a bese 690, samo mi kaza eho za 2 nedeli I taka I bese.
@Anatema И јас знам дека испитување три хормони покрива фондот, а не дека е бесплатно за сите хормони по трипати. Колку хормони и колкупати ти испитаа тебе?
Zavisno koj protokol si. Jas bev dolg, 2 pati mi proverija, lh i est i ne mi naplatija. Toa sto proveruvav tsh, prolaktin, insulin i anti tpo si plativ. Jas podrazbiram deka 3 pati treba da bide besplatno za 3 hormoni, lh, est i progesteron.
Што знам, јас го сфаќам дека трите хормони по еднаш може, односно три вкупно. Имало кај мене двапати на пр. Е2 и еднаш прогестерон и не ми наплатиле. Веќе четврто испитување го наплаќаат. Всушност, вкупно три хормони, а не по трипати сите.
Jas imam cuvstvo deka sekoja klinika si tera po nivna procedura. FZO voopsto dali gi kontrolira, nemam takvo cuvstvo
Само што сакав да додадам, изгледа на кој како ќе му се погоди Ама некако ми влече натаму тешко дека ФЗО ќе дозволи 9 испитувања, со оглед на тоа што не се ни испитуваат толку многу пати.
Jas sum preku fond i sega ke si platime za ispituvanje na hormoni,samo od pocetok ne plativme za tri pati
Е па ете што пишува од фондот, не пишува по еден хормон три пати. Не знам што точно ми проверувале, најверојатно 4 пати по 2 хормони проверувале.